Μόνο 13 γυναίκες δήμαρχοι σε σύνολο 332 Δήμων, νούμερο που μπορεί να φτάσει τις 16 εφόσον εκλεγούν και δυο ακόμη γυναίκες στην επαναληπτική διαδικασία της Κυριακής 15 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα τη θέση της δημάρχου για την περίοδο 2024-2029 εξασφάλισαν:

  • Στον δήμο Χαλκιδαίων η Ελένη Βάκα που επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο των εκλογών και καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2029 θα κλείσει δέκα χρόνια δήμαρχος. «Η επόμενη μέρα δεν απαιτεί πανηγυρισμούς. Απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας, και να φέρουμε τον δήμο μας εκεί που του αξίζει» δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την επανεκλογή της η δήμαρχος Χαλκιδαίων.
  • Στον δήμο Τήλου επανεξελέγει η Μαρία Καμμά η οποία δήλωσε απευθυνόμενη στους δημότες: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη νίκη που δώσατε στην παράταξή μας. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι και μάχιμοι για το καλό του τόπου μας».
  • Στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας επανεξελέγει η Αθηνά Στιβακτή από τον πρώτο γύρο επίσης με ποσοστό που ξεπέρασε το 55%.
  • Στον δήμο Γαύδου επανεξελέγη η Μανωλία Στεφανάκη με ποσοστό που άγγιξε το 60%.
  • Στον δήμο Σκύδρας επανεξελέγη με ακόμη εντυπωσιακότερο ποσοστό στο 80% η Κατερίνα Ιγνατιάδου. «Για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου μας, αλλά και όλου του νομού, εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά δημοτική αρχή με ποσοστό 80%. Από καρδιάς σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας όλα τα χρόνια της διαδρομής μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κρατώ μέσα μου, κρατώ στην καρδιά μου όλη αυτή την αγάπη» ανέφερε σε ανάρτησή της μεταξύ άλλων η κα Ιγνατιάδου.
  • Στον δήμο Οιχαλίας επανεξελέγη η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και στον δήμο Κέας επανεξελέγη η Ειρήνη Βελισσαροπούλου.
  • Στον δήμο Σπετσών για πρώτη φορά και μάλιστα με το ψηλό ποσοστό του 60% εξελέγη η Ευγενία Φραγγιά. Η κα Φραγγιά είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία των Σπετσών.
  • Στον δήμο Μετσόβου εκλέχθηκε η  Μαρία – Χριστίνα Αβέρωφ με 54,10%.
  • Στον δήμο  Λαγκαδά εκλέχθηκε η Ελπινίκη Ανδρεάδου.
  • Στον δήμο Σίφνου επανεξελέγη η Μαρία Ναδάλη.
  • Στον δήμο Σερρών η Βαρβάρα Μητλιάγκα με 47,85% και στον δήμο Βισαλτίας δήμαρχος ανακηρύχθηκε η Ευανθία Πλιάκου.

Στον δεύτερο γύρο κρίνονται οι 3 θέσεις

Απομένει ακόμη μια εκλογική μάχη σε 3 δήμους της χώρας για να μάθουμε τελικά αν οι γυναίκες δήμαρχοι σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν 13 ή θα φτάσουν τις 16. Ετσι στον δήμο Πεντέλης η νυν δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά(31,78) και η Αναστασία Κοσμοπούλου (22,80) θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.

Στον δήμο Νέας Σμύρνης η κα Δήμητρα Νάνου θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τον κ. Γιώργο Κουτελάκη. Στον πρώτο γύρο η πρώην αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα συγκέντρωσε το ποσοστό 26,73% ενώ ο κ. Κουτελάκης συγκέντρωσε ποσοστό 28,88%. Στη Νέα Σμύρνη σημαντική θα είναι και η στάση που θα κρατήσει ο συνδυασμός της τρίτης στην κατάταξη Κλαίρης Δεληγιάννη που συγκέντρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 11,12% όπως και του Γιώργου Κρικρή που έλαβε 10,66%.

Στον δήμο Σπάρτης η Αδαμαντία Τζανετέα, με ποσοστό 33,51% θα τεθεί αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τον Μιχαήλ Βακαλόπουλο που συγκέντρωσε το ποσοστό του 30,26% στον πρώτο γύρο.