Για τα παιδικά τους χρόνια αλλά και για τη στιγμή που τον πληροφόρησαν ότι ο Αντώνης Καρυώτης δολοφονήθηκε, περιέγραψε ο αδελφός του στην κάμερα της εκπομπής «Mega Stories». Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης για να περπατήσει στους δρόμους που καθημερινά ο Αντώνης κινούνταν με το ποδήλατό του, να επισκεφτεί τα μέρη όπου μεγάλωσε και αγάπησε, και να συνομιλήσει με ανθρώπους που τον γνώριζαν.

Για πρώτη φορά ο αδελφός του, Νίκος Καρυώτης, μίλησε για τον δολοφονημένο Αντώνη, ανασυνθέτοντας τα κομμάτια μιας ζωής που σταμάτησε βίαια στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon. «Μου λείπει πολύ. Πολλά είναι αυτά που δεν πρόλαβα να του πω. Το βασικό είναι ότι τον αγαπάω. Τελευταία φορά τον άκουσα μια βδομάδα πριν το συμβάν». Και πρόσθεσε: «Είχε χιούμορ, του άρεσε να κάνει πλάκες για να γελάσει ο άλλος. Δεν πίκραινε ποτέ κανέναν. Το ελάττωμα του Αντώνη ήταν ότι πίστευε πολύ στους ανθρώπους».

Πώς έμαθε για τη δολοφονία του αδελφού του

«Το έμαθα τα ξημερώματα 3:10 με πήραν από το Λιμενικό και έκλαιγε κι αυτό το παιδί γιατί τον γνώριζε τον Αντώνη. Νόμιζα ότι μου κάνει κάποιος πλάκα. Μπήκα στο διαδίκτυο και είδα το βίντεο, εκεί μετά τα έχασα. Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα να βλέπεις κάποιον να σπρώχνει τον αδελφό μου στον θάνατο. Άνοιξε η γη και με κατάπιε εκείνη τη στιγμή».

«Από εκείνο το βράδυ έχει αλλάξει η σκέψη μου για τους ανθρώπους. Πώς μπορεί κάποιος να αφαιρέσει έτσι απλά μια ζωή;».

Ο Νίκος αναφέρθηκε και στον θάνατο του πατέρα τους το 2008 από ανακοπή και το πόσο στοίχησε αυτό στον Αντώνη. «Ο θάνατος του πατέρα μας άλλαξε πολύ τον Αντώνη. Μετά τον θάνατο και της μητέρας μας ο Αντώνης τα έχασε τελείως. Πριν από 7 μήνες. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Από τον θάνατο της μητέρας μας ερχόταν πιο συχνά στην Αθήνα».

Στην κάμερα του «MEGA Stories» κατέθεσαν τις δικές τους προσωπικές αφηγήσεις ο ιερέας Γεώργιος Τζάβλας, ο δάσκαλος Στέφανος Τσιάμος, ο γιατρός Δημήτρης Μετοχιανάκης, οι φίλοι και γνωστοί τού Αντώνη Καργιώτη, Γιώργος Δουνάκης και Αντώνης Αντύπας, αλλά και ο Νίκος Χαρούλης, ο άνθρωπος που ανέλαβε το ύστατο ταξίδι του Αντώνη Καρυώτη από τον Πειραιά στον Άγιο Νικόλαο.