Μπορεί μια δολοφονία όχι μόνο να θυμώσει, να προβληματίσει και να συγκινήσει, αλλά να ενώσει μια ολόκληρη χώρα; Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 00:10, το πρώτο επεισόδιο του «MEGA Stories» είναι αφιερωμένο στη μικρή μεγάλη ιστορία της ζωής τού Αντώνη Καρυώτη.

Με τίμημα την ίδια τη ζωή του, ο άτυχος άντρας υπενθύμισε τη βία και την αγριότητα που ζούμε και δεχόμαστε καθημερινά, έγινε η συνισταμένη της συλλογικής οργής και σύμβολο της αδιαφορίας και της αδικίας.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης για να περπατήσει στους δρόμους που καθημερινά ο Αντώνης σάρωνε με το ποδήλατό του, να επισκεφτεί τα μέρη όπου μεγάλωσε και αγάπησε, και να συνομιλήσει με ανθρώπους που τον γνώριζαν. Για πρώτη φορά ο αδελφός του, Νίκος Καρυώτης, μιλά για τον δολοφονημένο αδελφό του, ανασυνθέτοντας τα κομμάτια μιας ζωής που σταμάτησε βίαια στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon.

Προσωπικές αφηγήσεις για τον Αντώνη Καρυώτη

Στην κάμερα του «MEGA Stories» καταθέτουν τις δικές τους προσωπικές αφηγήσεις ο ιερέας Γεώργιος Τζάβλας, ο δάσκαλος Στέφανος Τσιάμος, ο γιατρός Δημήτρης Μετοχιανάκης, οι φίλοι και γνωστοί τού Αντώνη Καρυώτη, Γιώργος Δουνάκης και Αντώνης Αντύπας, αλλά και ο Νίκος Χαρούλης, ο άνθρωπος που ανέλαβε το ύστατο ταξίδι του Αντώνη Καρυώτη από τον Πειραιά στον Άγιο Νικόλαο.

Στιγμιότυπο από την εκπομπή Mega Stories για τον Αντώνη Καργιώτη

Στιγμιότυπο από την εκπομπή Mega Stories για τον Αντώνη Καργιώτη

Τη δική τους αφήγηση για τα τελευταία λεπτά της ζωής του Αντώνη κάνουν για πρώτη φορά στο «MEGA Stories» και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας στο λιμάνι του Πειραιά. Η Χριστίνα Καρακατσάνη, επιβάτης του Blue Horizon, ο Βασίλης Μικρόπουλος και η Μαρία Μικροπούλου, επιβάτες του πλοίου Έλυρος, δίνουν συγκλονιστικές περιγραφές για τη στιγμή της δολοφονίας.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:10

#MegaStories