Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη τη νέα σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού επικράτησε στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ με σκορ 82-71 του Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Basket League, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα, όμως δεν έπεισε με την απόδοσή του.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος με τα όσα έκαναν στο παρκέ οι παίκτες του, κάτι που φάνηκε και στο ότι από τους βασικούς του αρκετό χρόνο πήραν μόνο ο Μαντζούκας με τον Γκάι, αφήνοντας στον πάγκο τους Μπαλτσερόφσκι και Γκριγκόνις, ενώ ο Κώστας Σλούκας αγωνίστηκε μόλις για 6 λεπτά και στη συνέχεια δεν ξαναπάτησε παρκέ.

Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» ήταν οι Λευτέρης Μαντζούκας και Λούκα Βιλντόζα με 12 πόντους έκαστος, ενώ 11 είχε ο Μάριους Γκριγκόνις και 10 πόντους ο Ματίας Λεσόρ. Από την άλλη πλευρά, ο Σακούρ Τζούστον ήταν εξαιρετικός, παρότι είχε βρεθεί με 4 φάουλ από το δεύτερο δεκάλεπτο, μετρώντας 21 πόντους. Ο Χάρης Γιαννόπουλος έβαλε άλλους 13, ενώ ο Μάρκο Λούκοβιτς είχε 11.

Κακό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκός, φωνές ο Αταμάν

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Γκριγκόνις είναι πολύ «ζεστός» από μακριά βάζοντας τα σουτ, ενώ για το Μαρούσι ο Τζούστον μέτρησε δύο καρφώματα από ισάριθμες όμορφες κινήσεις. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-4, όμως ένα γρήγορο 5-0 των φιλοξενούμενων έφερε το 7-9. Κάτι που δεν άρεσε τον Αταμάν ο οποίος είχε βάλει τις φωνές από τον πάγκο αλλάζοντας την περιφέρειά του. Στη συνέχεια το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές… χέρια με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στην ισοπαλία και το 16-16.

Λύσεις από Μαντζούκα και Αντετοκούνμπο

Οι Πράσινοι άρχισαν καλύτερα το δεύτερο δεκάλεπτο βρίσκοντας λύσεις με τον Μαντζούκα και έχοντας καλύτερη δημιουργία, καταφέρνοντας έτσι να πάρουν για πρώτη φορά προβάδισμα με 10+ πόντους με το 31-21. Το Μαρούσι δεν μπορούσε να ακολουθήσει επιθετικά κάνοντας αρκετά λάθη, ενώ το «τριφύλλι» χτυπούσε αρκετά από το ζωγραφιστό κερδίζοντας βολές. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ανέλαβε… δράση με συνεχόμενα καλάθια, ανεβάζοντας κι άλλο τη διαφορά και κλείνοντας το ημίχρονο στο +18 με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 48-29.

Καλύτερη εικόνα από τους Πράσινους, ορεξάτος ο Τζούστον

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε εξαιρετικά, βγάζοντας ωραίες φάσεις επιθετικά, ενώ το Μαρούσι έδειχνε ανήμπορο να ακολουθήσει τους Πράσινους. Κάτι που είχε ως συνέπεια η διαφορά να φύγει πάνω από τους είκοσι πόντους με το 61-33. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό μετά την είσοδο του Τζούστον, καταφέρνοντας να μειώσουν τη κάπως τη διαφορά μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Έχασε το… μυαλό του ο Παναθηναϊκός, μείωσε το Μαρούσι

Το παιχνίδι είχε πάρει ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται την τρίτη περίοδο και να χτίζει μια καλή διαφορά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι Πράσινοι χαλάρωσαν και έχασαν το… μυαλό τους σε ορισμένες φάσεις, όπως το αντιαθλητικό φάουλ του Λεσόρ ή την αποβολή του Κώστα Αντετοκούνμπο μετά από ένα επεισόδιο με τον Λούκοβιτς. Κάτι που το Μαρούσι είδε σαν ευκαιρία, μειώνοντας τη διαφορά σε λογικά επίπεδα, με το τελικό σκορ να είναι το 82-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 47-29, 69-45, 82-71

Δείτε ΕΔΩ στα στατιστικά του αγώνα*