Βγαλμένο από θρίλερ μοιάζει αυτό που έκανε μία νέα γυναίκα στον πεντάχρονο γιο της στην Αίγυπτο.  Ο λόγος για την Hanaa Mohamed Hassan, η οποία κηρύχθηκε ποινικά παράφρων από δικαστήριο της Αιγύπτου, αφού αποκεφάλισε τον πεντάχρονο γιο της με μαχαίρι και έφαγε το κεφάλι του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η κατηγορούμενη δικάστηκε για την φρικιαστική δολοφονία του γιου της Youssef, αλλά οι δικαστές του ποινικού δικαστηρίου έκριναν ότι δεν ήταν ικανή να απολογηθεί. Αντ’ αυτού, είπαν ότι είχε σκοτώσει το αγόρι «σε κατάσταση τρέλας» και θα έπρεπε να κρατηθεί σε ασφαλή ψυχιατρική μονάδα.

«Ήθελα να μείνει για πάντα μαζί μου»

Η Χασάν, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, συνελήφθη όταν ο τρομοκρατημένος θείος του Γιουσέφ βρήκε μερικά από τα μέλη του σώματός του σε έναν κουβά στο σπίτι της οικογένειας στο Φακούς, στη βόρεια Αίγυπτο.

Μετά τη σύλληψή της, η αστυνομία δήλωσε ότι  η μητέρα ομολόγησε ότι είχε φάει μέρος του κεφαλιού του γιου της επειδή «ήθελε να μείνει για πάντα μαζί της.» Είχε κόψει το κεφάλι του παιδιού της στο μπάνιο πριν το βράσει μαζί με άλλα κομμάτια σε βραστό νερό στη σόμπα και στη συνέχεια τα έφαγε.

Τι έδειξε η ψυχιατρική έκθεση

Μια αρχική ψυχιατρική έκθεση είχε επίσης διαπιστώσει ότι ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της, οι οποίες ήταν προμελετημένες, καθώς είχε προμηθευτεί ένα ρόπαλο και ένα μαχαίρι και είχε κλειδώσει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού της.

Στη συνέχεια είχε χτυπήσει τρεις φορές το κεφάλι του γιου της, σκοτώνοντάς τον, και στη συνέχεια είχε τεμαχίσει το σώμα του Γιούσεφ σε κομμάτια σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Όμως το δικαστήριο διέταξε μια πιο λεπτομερή αξιολόγηση της ψυχικής της κατάστασης και μια ομάδα ψυχιατρικών εμπειρογνωμόνων που διόρισε το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Hasan είχε «παραισθήσεις» και είχε άγριες αντιλήψεις ότι οι συγγενείς χρησιμοποιούσαν μαγεία εναντίον του γιου της.

Η έκθεση ανέφερε ότι η Χασάν έπασχε από μειωμένη διορατικότητα και κρίση και δεν εκτιμούσε τη σοβαρότητα των πράξεών της. Θεώρησε την αρρωστημένη σφαγή ως ένα απλό λάθος. Η Hassan διατάχθηκε να κρατηθεί στο Νοσοκομείο Ψυχικής και Νευρολογικής Υγείας Abbasia στο Κάιρο.

Η μητέρα του παιδιού

Τι ανέφερε ο πρώην σύζυγος της

Ο πρώην σύζυγος της, που αναγνωρίστηκε μόνο με τα αρχικά του H.A., δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Όταν έφτασα, η αστυνομία με εμπόδισε να δω τον γιο μου λόγω της φρικτής σκηνής. Χωρίσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, επειδή είχε γη από τον πατέρα της και μου ζήτησε να αφήσω το σπίτι και την οικογένειά μου και να πάω μαζί της.»

Πρόσθεσε ότι «Αλλά αρνήθηκα και η σχέση μας έληξε εντελώς με τη θέλησή της και προσπάθησα να συμφιλιωθώ μαζί της μετά το διαζύγιο, αλλά εκείνη αρνήθηκε και επέμεινε στην άποψή της». Συμπλήρωσε ότι: «Ο γιος μου ήταν αυτός που με κρατούσε συνδεδεμένο μαζί της και τον έβλεπα τακτικά και του έφερνα ρούχα και πράγματα που χρειαζόταν.

«Αλλά πρόσφατα προσπαθούσε να τον κρατήσει μακριά μου και να φυτέψει μίσος για μένα στην καρδιά του, ώστε να μην έρθει σε μένα. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά της για να δω τον γιο μου και να βεβαιωθώ ότι ήταν καλά.