Ο σκηνοθέτης της ταινίας καταστροφής «Leave the World Behind» Sam Esmail αποκαλύπτει πως τον τρόμαξαν τα σχόλια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ήταν σε συνέντευξή του στο Vanity Fair που ο Sam Esmail αποκάλυψε την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Rumaan Alam «Leave the World Behind».

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συμπεριλάβει το μυθιστόρημα στη λίστα των προτεινόμενων βιβλίων για ανάγνωση το καλοκαίρι του 2021.

Με πρωταγωνιστές τους Τζούλια Ρόμπερτς, Μαχερσάλα Άλι και Ίθαν Χοκ, η ταινία είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας από τη Higher Ground Productions, εταιρεία παραγωγής που ιδρύθηκε από τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα.

Σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, ο σκηνοθέτης Sam Esmail αναφέρθηκε στη διαδικασία μεταφοράς του βιβλίου στην οθόνη.

O Sam Esmail αποκάλυψε πως είχε στραφεί στον Μπαράκ Ομπάμα όταν έγραφε τα αρχικά προσχέδια.

«Στα αρχικά προσχέδια του σεναρίου, σίγουρα προώθησα τα πράγματα πολύ πιο μακριά από ό,τι ήταν στην ταινία και ο πρόεδρος Ομπάμα έχοντας την εμπειρία που έχει, μπόρεσε να με γειώσει λίγο στο πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα γεγονότα στην πραγματικότητα» εξήγησε ο Sam Esmail.

«Ήμουν πολύ ανακριβής»

«Γράφω αυτό που πιστεύω ότι είναι μυθοπλασία, ως επί το πλείστον, προσπαθώ να το κρατήσω όσο το δυνατόν πιο πιστό στη ζωή, αλλά υπερβάλλω και δραματοποιώ. Και το να ακούω έναν πρώην πρόεδρο να λέει «είσαι ανακριβής σε μερικές λεπτομέρειες». Νόμιζα ότι ήμουν ανακριβής πολύ! Το γεγονός ότι το είπε αυτό με τρόμαξε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Sam Esmail.

«Είχε πολλές σημειώσεις για τους χαρακτήρες. Πρέπει να πω ότι είναι μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου και δεν έδινε απλώς σημειώσεις για πράγματα που προέρχονταν από το παρελθόν του. Έδινε σημειώσεις ως θαυμαστής του βιβλίου και ήθελε να δει μια πραγματικά καλή ταινία» υπογράμμισε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία The World Behind θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 25 Οκτωβρίου, με τον σκηνοθέτη Sam Esmail να σημειώνει πως εκτιμά τα σχόλια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ λόγω της εμπειρίας του στη διαχείριση κρίσεων.