Τη διοργάνωση του Προολυμπιακού τουρνουά του 2024 θα διεκδικήσει η Ελλάδα θέλοντας να δώσει έτσι κι ένα ακόμη «όπλο» στην Εθνική ομάδα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Γνωστή η πρόθεση – Εξασφαλισμένα τα κονδύλια

Η πρόθεση της ΕΟΚ ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό ή για την ακρίβεια από το διάστημα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρισκόταν στις Φιλιππίνες για το Μουντομπάσκετ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος φέρεται να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια τα οποία ανέρχονται περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ και η ΕΟΚ κατέθεσε επίσημα αίτημα στη FIBA για να πάρει το ένα από τα Προολυμπιακά τουρνουά του καλοκαιριού. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή τους είναι προγραμματισμένη για το διάστημα από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Όσο για τα γήπεδα που αναμένεται να φιλοξενήσουν το τουρνουά εφόσον το αναλάβει η Ελλάδα, τα επικρατέστερα είναι το ΣΕΦ, τα Άνω Λιόσια και το ΟΑΚΑ. Με το τελευταίο υπάρχει ένας αστερίσκος καθώς έχει παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 49 χρόνια και το καλοκαίρι αναμένεται να γίνει ανακαίνιση από τους «πράσινους».

Αν όλα πάνε καλά, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η χώρα μας θα διοργανώσει Προολυμπιακό τουρνουά καθώς το είχε κάνει και το 2008. Η ΕΟΚ θέλει να διοργανώσει μία γιορτή καθώς εκτός απροόπτου αυτή τη φορά θα είναι διαθέσιμος ο Γιάννης Αντετοκούνμο αλλά και παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Καλάθης που φέτος δεν έπαιξαν στο Μουντομπάσκετ.