Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε και πάλι για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, επισημαίνοντας ότι δεν έχει απλά την εμπειρία αλλά κυρίως την όρεξη.

«Στο επόμενο διάστημα οι αντιπαραθέσεις σε αυτή την αίθουσα θα είναι σκληρές. Οι επιλογές μας μπορεί να ξεβολέψουν μερικούς, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

«Προτείνω και πάλι για γραμματέα τον Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος δεν έχει απλά την εμπειρία – με τον Σταύρο μπήκαμε μαζί στη Βουλή πριν από σχεδόν 20 χρόνια – αλλά κυρίως έχει την όρεξη να ανταποκριθεί στις σημαντικές ευθύνες αυτής της κρίσιμης θητείας και της θέσης την οποία θα υπηρετήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ποιος είναι ο Σταύρος Καλαφάτης

Ο Σταύρος Καλαφάτης διετέλεσε υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχει μακρά διαδρομή στη Νέα Δημοκρατία.

Η πρώτη του συμμετοχή σε εκλογές έγινε στις βουλευτικές του 2000, οπότε και έλαβε θέση επιλαχόντα βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ορκίστηκε βουλευτής το 2003 αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Ψωμιάδη – όταν εκείνος ανέλαβε νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Έκτοτε, ο Σταύρος Καλαφάτης εκλέγεται βουλευτής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019, αφού επανεξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ακολούθως, με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.