Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ στις 22 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης θα γίνουν ανακοινώσεις για τους τομεάρχες, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όσους λαμβάνουν θέσεις στα κοινοβουλευτικά όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από το ταξίδι του στην Κύπρο, θα διεξαχθεί  η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγγνώμη Κασσελάκη σε Θεοχαρόπουλο και Καλπάκη

Εν τω μεταξύ, συγγνώμη φαίνεται πως ζήτησε η πλευρά Κασσελάκη από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Στέργιο Καλπάκη για τον – τουλάχιστον άκομψο – τρόπο που οι τελευταίοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του εκπροσώπου Τύπου αντίστοιχα, καθώς είχαν μάθει για την αντικατάστασή τους από τα ΜΜΕ.

Η κίνηση – ή μάλλον η μη κίνηση – αυτή του νέου προέδρου είχε σχολιαστεί από τον κ. Καλπάκη δημόσια, καθώς ανέφερε ότι ενημερώθηκε «από ιστοσελίδες για την απόφαση του νέου Προέδρου», ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης είχε διαμηνύσει πως δεν μπορεί να προσπεράσει το γεγονός ότι «ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ ότι εκπαραθυρώθηκε, ενώ κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του ούτε καν για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέργιος Καλπάκης συνάντησε την Πέμπτη τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την συγγνώμη του.

Ο κ. Καλπάκης απάντησε, ωστόσο, ότι ενώ η καρατόμηση έγινε δημόσια, η συγγνώμη ζητήθηκε ιδιωτικά…

Όσον αφορά στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τον κ. Κασσελάκη, αλλά το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες είναι αντίστοιχο.