Ακόμη ένα άγριο ζώο της ελληνικής υπαίθρου εθεάθη μέσα σε αστικό ιστό του Έβρου λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών που έπληξαν το καλοκαίρι την περιοχή, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους αλλά και κατοικίες.

Από τότε δεκάδες είναι τα ζώα που έχοντας εκτοπιστεί από το φυσικό τους περιβάλλον αναζητούν νερό και τροφή μέσα στις πόλεις.

Αυτή τη φορά, ένας κάτοικος της Παλαγίας Αλεξανδρούπολης βρέθηκε μπροστά σε μια φοβισμένη αλεπού, η οποία έδειχνε χαμένη, ταλαιπωρημένη  και το κυριότερο πεινασμένη.

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το e-evros.gr βλέπουμε την προσπάθεια του κατοίκου να ταΐσει το μικρό ζώο, το οποίο προφανώς αρχικά διστάζει να πλησιάσει, ωστόσο μετά από λίγα λεπτά νικά τις αναστολές της και αφήνεται στη φροντίδα του.

Δείτε το βίντεο:

Πέρα από αλεπούδες, ζαρκάδια και αγριογούρουνα έχουν κάνει επιπλέον την εμφάνισή τους σε κατοικημένες περιοχές του Έβρου.

Ελάφι αναζητά τροφή σε αυλή σπιτιού

Χαρακτηριστική και η εικόνα δύο μήνες νωρίτερα, όταν φωτιές έκαιγαν το νησί της Ρόδου, από ένα ελάφι να αναζητά νερό και τροφή σε αυλή κατοικίας καθώς λόγω της πύρινης λαίλαπας είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το φυσικό του περιβάλλον.

Η σχετική φωτογραφία είχε αναρτηθεί στο Facebook από κάτοικο του νησιού, η οποία έκανε έκκληση στους κατοίκους να βοηθήσουν και να βάλουν έξω στις αυλές τους «καρότα, μήλα και άφθονο νερό».