Ρόλο εκπροσώπου Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει για την επόμενη τριετία ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε κρίσιμα πόστα όπως ως επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Aξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση ορίζεται αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως εκπρόσωπος Τύπου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η σχετική απόφαση ελήφθη από την Ολομέλεια των εισαγγελικών λειτουργών στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως ακολούθως:

«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της Εισαγγελίας καθώς και για θέματα ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στη Δικαιοσύνη, ιδίως με την έκδοση δελτίων τύπου-ανακοινώσεων ή τη διά ζώσης ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).

Η πληροφόρηση πρέπει να είναι έγκυρη και ακριβής και γίνεται με την τήρηση των αρχών του δημοσίου συμφέροντος, του τεκμηρίου αθωότητας, της προστασίας της ανηλικότητας και του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».