Φρίκη είχε προκαλέσει η υπόθεση δολοφονίας μιας 71χρονης στην Πιερία από τον ίδιο της τον γιο με καραμπίνα. Έπειτα, διένυσε πάνω από 60 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, έχοντας δίπλα του τη δολοφονημένη μητέρα του.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από ένα νεκροταφείο. Ο 34χρονος γιος της ομολόγησε για την πράξη του ενώ όταν συνελήφθη υποστήριξε ότι το έκανε για να τη λυτρώσει, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Μέχρι σήμερα, ο δράστης της δολοφονίας νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο.

Όλο αυτό το διάστημα που η αστυνομία τον αναζητούσε υπήρχαν φόβοι ότι και ο ίδιος είχε δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς στο σπίτι όπου έμενε η μητέρα του βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα με το όνομά του, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «Να με θυμάστε με τον καλό τρόπο».

«Eίχα πάρει απόφαση να βάλω τέλος και στη δική μου ζωή»

Ο 34χρονος συνελήφθη, όταν ένοικοι πολυκατοικίας τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Ο ίδιος ήταν με ξυρισμένο κεφάλι, βρώμικα ρούχα και είχε έναν σουγιά στην τσέπη του μπουφάν του. Ήταν σε άσχημη κατάσταση. Σήμερα είναι προφυλακισμένος και βρίσκεται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο καθ΄ ομολογίαν μητροκτόνος μίλησε για το στυγερό έγκλημα και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη και εξήγησε γιατί δεν έβαλε τελικά τέλος στη ζωή του.

«Ήμουν μόνος μου, δεν είχα βοήθεια»

«Η μητέρα μου αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Την είχα σώσει σε πιο μικρή ηλικία από μια απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει και νοσηλευόταν σε δημόσια ψυχιατρεία και ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές. Εκείνο το διάστημα ήμουν πολύ φορτωμένος ψυχολογικά και από τον χώρο εργασίας μου και από το οικογενειακό μου περιβάλλον με τη μητέρα μου, που είχε έρπη ζωστήρα και είχε επιστρέψει στον παλιό κακό της εαυτό», δήλωσε αρχικά μιλώντας στο Star και πρόσθεσε:

«Eίχα πάρει απόφαση να βάλω τέλος και στη δική μου ζωή. Δεν είμαι κακοποιός. Δεν έχω αδέρφια, δεν είχα στήριξη από πουθενά και ήμουν κλειστός χαρακτήρας, με αποτέλεσμα να αντιδράσω με αυτόν τον τρόπο. Δεν είχα δύναμη να βάλω τέλος στη δική μου τη ζωή, έφυγα γιατί φοβόμουν. Εδώ με την αγωγή έχω αρχίσει να βρίσκω τον εαυτό μου».

Πριν μερικά χρόνια, όπως περιέγραψε, η οικογένειά του ήρθε αντιμέτωπη με την απώλεια του πατέρα του, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία. Είχε ένα σοβαρό τροχαίο το οποίο τον ταλαιπώρησε πολύ μέχρι να καταλήξει. Προσπαθούσε να το διαχειριστεί μόνος του, χωρίς να πει όλη την αλήθεια στη μητέρα του, καθώς θα την επηρέαζε πολύ.

«Ήρθα αντιμέτωπος με νοσοκομεία και δικαστήρια. Τον έβλεπα να «σβήνει» και στη μητέρα μου να λέω ψέματα. Ήμουν μόνος μου, δεν είχα βοήθεια. Η μητέρα μου δεν είχε πλήρη συνείδηση. Έχασα την ψυχραιμία μου και αποφάσισα να τη σκοτώσω για να τη λυτρώσω. Έπαιζα με την καραμπίνα και είχα πάθει σοκ», ανέφερε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα χρόνια πριν τη δολοφονία της μητέρας του. Παρόλο που κάποια στιγμή είχε μια πιο ήρεμη και φυσιολογική ζωή όταν διατηρούσε μια συντροφική σχέση, η μοναδική έγνοια του ήταν η μητέρα του, την οποία δεν μπορούσε να την αφήσει ποτέ μόνη της, λόγω της κατάστασής της.

«Την αγαπούσα πολύ τη μητέρα μου. Όταν τη σκότωσα σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω. Δεν ήθελα να την αφήσω μόνη της να το διαχειριστεί όλο αυτό. Δεν ήθελα να με νεκροφιλήσει», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο 34χρονος δήλωσε μετανιωμένος. Θα γύριζε τον χρόνο πίσω για να τα αλλάξει όλα: «Καλώς είμαι εδώ που είμαι. Μου αξίζει η τιμωρία. Μακάρι να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν βγω από εδώ», κατέληξε.