Ένα χαριτωμένο κόκκινο πάντα γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το ζωάκι είναι 2 μηνών και κυρίως, όπως και τα νεογέννητα μωρά, τρώει και κοιμάται!

Η κάμερα της ΕΡΤ επισκέφθηκε το Πάρκο αλλά το τελευταίο μέλος της οικογένειας της Τζέι – της μητέρας του κόκκινου πάντα- κοιμόταν!

Όπως είπε ο υπεύθυνος φροντίδας των θηλαστικών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όσοι θέλουν μπορούν να συμβάλλουν στα «βαφτίσια» του κόκκινου πάντα.

Το Πάρκο θα δώσει μια λίστα με υποψήφια ονόματα και ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του.

Λίγα λόγια για το κόκκινο πάντα

Το κόκκινο πάντα είναι ένα μικρό δενδρόβιο θηλαστικό που ζει στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα. Ο άγριος πληθυσμός του εκτιμάται σε λιγότερο από 10.000 ώριμα άτομα, για αυτό τον λόγο τα κόκκινα πάντα προστατεύονται από την εθνική νομοθεσία.

Ανήκει στις νυφίτσες και τα κουνάβια και όχι στις αρκούδες, όπως πολλοί νομίζουν.

Τρέφεται κυρίως με μπαμπού, αλλά είναι παμφάγο και τρώει επίσης αυγά, πουλιά, έντομα, λουλούδια, μούρα και μικρά θηλαστικά.

Είναι ένα μοναχικό ζώο, δραστηριοποιείται κυρίως από το σούρουπο έως την αυγή και είναι σε μεγάλο βαθμό καθιστικής ζωής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν αισθάνονται ότι απειλούνται, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν. Αν δεν μπορούν πλέον να διαφύγουν, στέκονται στα πίσω πόδια τους έτσι ώστε να φαίνονται μεγαλύτερα και χρησιμοποιούν τα αιχμηρά νύχια στα μπροστινά πόδια τους για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Το κόκκινο πάντα είναι λίγο μεγαλύτερο από μια γάτα και ζυγίζει λίγο παραπάνω από αυτήν.