Η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε για άλλη μία φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, επικρατώντας της Εμιλιάνα Αράνγκο με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και παίρνοντας έτσι πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικό.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε ένα πολύ καλό ματς, δείχνοντας την ανωτερότητά της μέσα στο κορτ, παρότι ουσιαστικά έπαιξε δύο γεμάτα σετ. Κάτι που όμως δεν την εμπόδισε να τα κερδίσει όντας καλύτερη εκεί που έπρεπε και όταν χρειάστηκε να το δείξει.

Στο πρώτο σετ τα τρία πρώτα γκέιμ κύλησαν ομαλά, με τη Σάκκαρη να προηγείται 2-1. Στο τέταρτο γκέιμ η συμπατριώτισσά μας έφτασε στο πολυπόθητο μπρέικ, που ήταν και το μοναδικό της στο σετ, για να κάνει το 3-1, και στη συνέχεια το 4-1. Έπειτα και οι δύο τενίστριες κράτησαν τα σερβίς τους, με τη Μαρία να φτάνει στο 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ το μπρέικ για τη Σάκκαρη ήρθε λίγο νωρίτερα από το πρώτο. Μετά το αρχικό 1-1, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «έσπασε» το σερβίς της αντιπάλου της για το 2-1 και ελάχιστα μετά για το 3-1, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Κάτι που έδειξε και στη συνέχεια αφού με νέο μπρέικ και κράτημα του σερβίς, βρέθηκε στο 5-1.

Η Κολομβιανή όμως αντέδρασε εντυπωσιακά, παίρνοντας τρία συνεχόμενα γκέιμ που της επέτρεψαν να μειώσει σε 5-4 και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του σετ. Παρόλα αυτά όμως η Μαρία βρήκε ξανά τον εαυτό της και «καθάρισε» το ματς προτού τα πράγματα γίνουν δύσκολα.