Ο Stoffel Vandoorne θα είναι ο επίσημος οδηγός της Team Peugeot TotalEnergies για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA της επόμενης σεζόν, κι έτσι ο 31χρονος Βέλγος θα βρίσκεται στο τιμόνι ενός PEUGEOT 9X8 για το 2024.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της FIA Formula E του 2022, έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνες αντοχής το 2019 στην κατηγορία LMP1 με την SMP Racing και στη συνέχεια το 2021 με την JOTA στην κατηγορία LMP2. Ο Stoffel Vandoorne, επίσης επίσημος οδηγός της DS Penske, μέλος του ομίλου Stellantis Motorsport στον οποίο ανήκει και η Team Peugeot, γνωρίζει ήδη τους μελλοντικούς συναδέλφους του οδηγούς, όπως και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας χάρη σε προηγούμενες δοκιμές σε πίστα αλλά και προσομοιωτές εξάσκησης στις εγκαταστάσεις της Peugeot Sport.

Μάλιστα είχε την ευκαιρία να «γνωρίσει» το PEUGEOT 9X8 που θα οδηγήσει σε λίγους μήνες επίσημα στο FIA WEC, κατά την διάρκεια του αγώνα 6 Hours of Fuji πριν δύο εβδομάδες περίπου, αντικαθιστώντας τον Nico Müller που ήταν τραυματίας.

Επισημοποιώντας τον Stoffel Vandoorne ως επίσημο οδηγό της, η Team Peugeot TotalEnergies επιλέγει τη συνέπεια και τη σταθερότητα με έναν μόνο στόχο: αγώνας για τη νίκη ενάντια στον σκληρό και ισχυρό ανταγωνισμό της κατηγορίας Hypercar την επόμενη σεζόν με τουλάχιστον δέκα κατασκευαστές να συμμετέχουν σε αυτήν.

Ο Vandoorne θα ξεκινήσει ως επίσημος οδηγός στον πρώτο αγώνα της FIA WEC που θα διεξαχθεί στο Κατάρ στις 2 Μαρτίου 2024 και θα συνεχίσει στους 7 γύρους της σεζόν με αποκορύφωμα τις 24 Ώρες του Le Mans, στις 15 και 16 Ιουνίου 2024.