Σε εξέλιξη η «μάχη» για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες στα γραφεία της τοπικής Οργάνωσης στη Θέρμη.

Σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων, πως σήμερα «είναι ημέρα δημοκρατίας και ημέρα προόδου. Ψηφίζουμε για την ηγεσία και την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου. Χρειαζόμαστε ένα Αριστερό, Προοδευτικό και Οικολογικό κόμμα. Θέλουμε ισχυρή πολιτεία και όχι της ιδιωτικοποιήσεις ή τις καταστάσεις κρίσης που δημιουργεί ο κύριος Μητσοτάκης. Πρέπει να ζούμε  καλύτερα. Η επόμενη μέρα θα βρει πιο δυνατό τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε κι εμείς σοβαρά ζητήματα να λύσουμε».

Η διαδικασία

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου, έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, οι οποίοι έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ακόμη και αν εγγραφούν σήμερα, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Απαραίτητο να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.