Το sms που φαίνεται πως στάθηκε μοιραίο για τους 6 Τούρκους που έπεσαν νεκροί στην Λούτσα έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι άνδρες της Ασφάλειας.

Τα επτά κινητά τηλέφωνα των 6 δολοφονηθέντων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές φαίνεται πως «μιλούν» και δίνουν απαντήσεις για το τι συνέβη το απόγευμα του μακελειού στη Λούτσα.

Στο μικροσκόπιο 7 κινητά των θυμάτων

Οι αστυνομικοί του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών έχουν καταφέρει να ανοίξουν τα 3 τηλέφωνα από τα οποία προκύπτει ότι τα θύματα 10 λεπτά πριν το αιματοκύλισμα είχαν δεχθεί μήνυμα στα τουρκικά, που τους ενημέρωνε πως το κρησφύγετό τους στη Λούτσα έχει εντοπιστεί και ότι πρέπει να το εγκαταλείψουν άμεσα.

«Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε»

Έτσι ίσως και να εξηγείται για μπήκαν και οι έξι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μάζεψαν βαλίτσες και έφυγαν από το σπίτι βιαστικά, όμως στο 1χλμ οι δολοφόνοι τους είχαν στήσει καρτέρι θανάτου εκτελώντας τους δεκάδες σφαίρες.

Από τα κινητά των νεκρών προκύπτει εμπλοκή στην υπόθεση του 32χρονου συλληφθέντα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος φέρεται να ήταν μέλος της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης του αρχιμαφιόζου, Μπαρίς Μπογιούν.

Τους «παγίδευσε» και τους οδήγησε στην ενέδρα θανάτου;

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν πολύ πιθανό να ήταν εκείνος που φωτογράφισε τα θύματα και έστειλε την φωτογραφία στον εγκέφαλο του μακελειού αλλάζοντας στρατόπεδο.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια, αναφέρθηκε στη δολοφονία των 6 Τούρκων.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τους Τούρκους πολίτες που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα. Το περιστατικό είναι πολύ πρόσφατο, δεν έχουμε καμία πληροφορία».

Τα θύματα είχαν έντονη δραστηριότητα στην Τουρκία και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στην Γαλλία και στην Ιταλία, με διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση μεταναστών και εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Όλοι τους καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης. Οι Αρχές συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες για να φθάσουν στα ίχνη φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Τι λένε οι Τούρκοι

Σε τουρκικό κανάλι μίλησε ένα άτομο δηλώνοντας ότι είναι κοντά στο περιβάλλον του αρχηγού της συμμορίας των «Ντάλτονς» που ανήκαν και τα έξι θύματα.

Ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο 32χρονος που κρατείται στην Ελλάδα ήταν πρώην αξιωματικός της ΜΙΤ (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και απολύθηκε. Ο συγκεκριμένος βοηθούσε την ομάδα των έξι να περάσουν από την Ελλάδα στην Ιταλία και να ζητήσουν άσυλο.

«Πούλησε πληροφορίες»

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου ατόμου, ο 32χρονος πούλησε πληροφορίες σε αντίπαλο στρατόπεδο. Μάλιστα ανέφερε ότι στο σπίτι που έμενε βρέθηκαν χρήματα και όπλα. Φυσικά τέτοιες πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις ελληνικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος έχει γράψει ότι ο 32χρονος, που αναφέρει το όνομά του, ήταν αστυνομικός που κατηγορήθηκε ως Γκιουλενιστής και απολύθηκε.

Ήρθε στην Ελλάδα για να γλυτώσει και είναι μόνιμος κάτοικος Μυτιλήνης. Στην Ελλάδα εμφανιζόταν ως μεσίτης και είχε αναλάβει να βοηθήσει τα 6 θύματα να περάσουν στην Ιταλία.

Για αυτό το λόγο μάλιστα, οι 6 δεν είχαν όπλα μαζί τους, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο.