O ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με οποιοδήποτε στοιχείο του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμένα από την έναρξη της φονικής κακοκαιρίας Daniel ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί τους κατοίκους σε όλες τις πληγείσες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς, κολόνες ή άλλα στοιχεία του Δικτύου τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης διαπιστώσει την ύπαρξη στοιχείων του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές, παρακαλείται να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ στο 800 400 4000 ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Προσοχή προς όλους του καταναλωτές που τα σπίτια ή τα καταστήματά τους έχουν πλημμυρίσει

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει την Κυριακή ο ΔΕΔΔΗΕ ολοκληρώνοντας τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel και εντατικοποιώντας τις εργασίες για την αποκατάσταση όλων των παροχών στη Χαμηλή Τάση, εφιστούσε την προσοχή προς όλους του καταναλωτές που τα σπίτια ή τα καταστήματά τους έχουν πλημμυρίσει, να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους.

Για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση όλων των κτισμάτων θα πρέπει να διασφαλιστεί η αρτιότητα των εσωτερικών εγκαταστάσεων καθώς και όλων των στοιχείων αυτής στον περιβάλλοντα χώρο (γραμμή πίνακα, μετρητής, γείωση).

Ο έλεγχος είναι απολύτως επιβεβλημένος προκειμένου τα κτίσματα να επανηλεκτροδοτηθούν, καθώς μια ανέλεγκτη ηλεκτρική εγκατάσταση, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή όπως ηλεκτροπληξία πρόκληση πυρκαγιάς, ή/και καταστροφές συσκευών κλπ.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται εκτέλεση εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση, αυτή θα πραγματοποιείται μετά την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) την οποία θα πρέπει και να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην Εταιρία.

To κόστος των σχετικών ΥΔΕ θα καλυφθεί από την Πολιτεία με ανακοίνωση που θα ακολουθήσει από τα αρμόδια Υπουργεία.

Προς διευκόλυνση των πληγέντων για την υποβολή των αιτημάτων και προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επανηλεκτροδότησή τους, ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει τη δυνατότητα υποβολής των ΥΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=1031