Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Σκάλα Κεφαλονιάς, κοντά στον οικισμό, κατακαίοντας δασική έκταση, ενώ ισχυροί άνεμοι δυναμώνουν το πύρινο μέτωπο (φωτογραφίες kefaloniapress.gr).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία ειδοποιήθηκε σχεδόν ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή για τη φωτιά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και δύναμη 32 πυροσβεστών με 12 οχήματα έσπευσε στην περιοχή όπου επιχειρεί για την κατάσβεση μαζί με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι άνεμοι είναι ισχυροί αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από τους ανθρώπους που επιχειρούν, πνέουν σε αντίθεση κατεύθυνση από τα σπίτια, τα οποία, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν κινδυνεύουν παρότι το πύρινο μέτωπο φαίνεται να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στην περιοχή της Σκάλας, πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό, το μεγαλύτερο θέρετρο στο νότιο τμήμα του νησιού και πόλος έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών.

Και στο Παγγαίο

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε κορυφογραμμή του Παγγαίου Ορους, ανάμεσα στους οικισμούς Ροδολίβος και Πρώτη των Σερρών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, αν και είναι αδύνατη η προσέγγιση του πύρινου μετώπου καθώς βρίσκεται σε απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή, όπου καίει χαμηλή βλάστηση.

Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί με ένταση 2-5 μποφόρ και τουλάχιστον προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί αφού απέχουν αρκετά από την εστία της πυρκαγιάς.