Ο δρόμος για μια πρόταση γάμου μπορεί να είναι μακρύς και δύσβατος. Για δύο Σλοβάκους αθλητές το ταξίδι ήταν ακριβώς 35 χιλιόμετρα.

Τόσο ο Dominik Černý όσο και η Hana Burzalova βρέθηκαν στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, αγωνιζόμενοι για τη χώρα τους στα αγωνίσματα βάδην για άνδρες και γυναίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Οι δύο αγώνες διεξήχθησαν ταυτόχρονα την Πέμπτη, με τον Τσέρνι να τερματίζει 19ος στον αγώνα των ανδρών με καλύτερο προσωπικό χρόνο 2:32:56, περίπου οκτώ λεπτά πίσω από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Άλβαρο Μαρτίν.

Αλλά ο Τσέρνι είχε μια εντελώς διαφορετική «χρυσή στιγμή» στο μυαλό του.

Όταν η Μπουρζάλοβα έκοψε το νήμα αργότερα, με τον καλύτερο χρόνο της σεζόν 3:02:47 στην 28η θέση του αγώνα γυναικών, φάνηκε σοκαρισμένη όταν βρήκε τον Τσέρνι να την περιμένει γονατιστός, με ένα δαχτυλίδι στο χέρι.

Η εξαντλημένη και έκπληκτη Μπουρζάλοβα είπε ναι, όχι ωστόσο πριν σταματήσει το χρονόμετρο στο ρολόι της. Ο Τσέρνι γιόρτασε με μια γροθιά υψωμένη στον ουρανό, αφού γλίστρησε το δαχτυλίδι στο δάχτυλο της 22χρονης.

Το πρόσφατα αρραβωνιασμένο ζευγάρι μοιράστηκε ένα φιλί για να επικυρώσει τη στιγμή, πριν ο Τσέρνι σηκώσει την αρραβωνιαστικιά του στην αγκαλιά του.

Το ζευγάρι πόζαρε για φωτογραφίες λίγο αργότερα, με την Μπουρζάλοβα να δείχνει περήφανη το νέο της δαχτυλίδι στις κάμερες.

Μπορεί να μην έχουν κερδίσει κανένα μετάλλιο στα αντίστοιχα αγωνίσματα βάδην, αλλά τόσο ο Τσέρνι όσο και η Μπουρζάλοβα θα ταξιδέψουν σπίτι τους με ένα πολύ πιο ουσιαστικό ενθύμιο.