Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στη συναυλία που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προς τιμήν του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα δύο χρόνια από το θάνατό του.

Η συναυλία, με τίτλο «Οι ‘Αρκαδίες’ του Μίκη Θεοδωράκη στην Αρκαδία», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 19.30, στη Ζάτουνα Αρκαδίας, το χωριό όπου είχε εξοριστεί ο συνθέτης με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και εκεί όπου είχε συνθέσει τους κύκλους τραγουδιών με τίτλο ‘Αρκαδία’».

Οι τέσσερις πρώτες «Αρκαδίες» σε ποίηση Θεοδωράκη, Ελευθερίου, Κάλβου

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, όπου θα ακουστούν οι τέσσερις πρώτες «Αρκαδίες» σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Ελευθερίου και Ανδρέα Κάλβου, καθώς και μια επιλογή από άλλα γνωστά τραγούδια του Μίκη, θα έχει ο Κώστας Θωμαΐδης και τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο ίδιος και η Μπέττυ Χαρλαύτη, ενώ θα τους συνοδεύσει στο πιάνο ο Τάκης Φαραζής.

Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».