Μεγάλες είναι οι ζημιές στις υποδομές του Δήμου Φυλής σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in.

Η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε περιοχές του Δήμου Φυλής και ιδιαίτερα τη Χασιά, εκτός από κατεστραμμένα  σπίτια και χιλιάδες καμμένα στρέμματα παρθένου δάσους, «τραυμάτισε» και τις υποδομές του Δήμου.

Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φυλής και το οριστικό αποτέλεσμα αναμένεται σε λίγες ημέρες καθώς ο έλεγχος που γίνεται αφορά τις υποδομές πάνω από το έδαφος όσο και κάτω από αυτό, που βρίσκονται τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου για παράδειγμα.

Όπως αποκαλύπτει το in με μια πρώτη καταγραφή, σοβαρές ζημιές έχουν εντοπιστεί στα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές, αφού αρκετοί σωλήνες υπόγειοι του δικτύου ύδρευσης, έλιωσαν ενώ άλλοι έσπασαν.

Παράλληλα έχουν καεί αρκετά φωτιστικά σώματα σε δρόμους της Χασιάς και σε άλλα σημεία, ενώ αντλιοστάσια και άλλα κρίσιμες υποδομές, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το in θα μεταφέρει όλες τις νεότερες πληροφορίες από την καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά που προκλήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής.

Ο Δήμος Φυλής που τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό όλων των δικτύων του Δήμου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πυρκαγιάς που έκαψε προσπάθειες ετών.