Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ασήμι, με τους πυροσβέστες να βρίσκονται στο σημείο για να περιορίσουν το μέτωπο.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεσπάσει σε ελαιώνες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συνδρομή από αέρος παρέχει ένα ελικόπτερο.

Όπως αναφέρεται, η εικόνα είναι ελαφρώς βελτιωμένη, ενώ στο σημείο πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι οι οποίοι αγγίζουν τα 5 μποφόρ. Παρόλο που πλησίασε τα πρώτα σπίτια, η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς.

Εκτός από τα ελαιόδεντρα καίγεται και ένα κομμάτι του αποξηραμένου χειμάρρου της περιοχής.

 355 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 5 ημέρες

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, έχουν καταγραφεί 355 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 5 ημέρες, ενώ μόλις τα δύο τελευταία 24ωρα είναι ενδεικτικά της δύσκολης κατάστασης.

Μόλις το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 209 νέες εστίες. «Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε είναι ότι μαζί με την μεγάλη πυρκαγιά τον Έβρο η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίζει 9 μεγάλης επικινδυνότητας στην Αττική. Έξι στη Βοιωτία και μια στη Εύβοια», είπε ο υπουργός.

«Είναι προφανές ότι ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας δίνει το 110% των δυνάμεών του, παρά την πολυδιάσπαση των επιγείων και εναέριων μέσων» τόνισε ο υπουργός.

«Έχοντας επίγνωση των σοβαρών προκλήσεων που προκαλεί η κλιματική κρίση σε σχέση με κάθε μηχανισμό πολιτικής προστασίας, πρόληψης και δασοπυρόσβεσης τα τελευταία χρόνια, αναβαθμίσαμε σημαντικά την πολιτική προστασία».