Ένας άνδρας συνελήφθη στο Παρίσι την Πέμπτη (17/8) αφού πήδηξε από τον Πύργο του Άιφελ με αλεξίπτωτο, δήλωσαν η Αστυνομία και ο υπεύθυνος του ιστορικού μνημείου στο Παρίσι.

Ο άνδρας, ένας έμπειρος ορειβάτης, μπήκε στην περίμετρο του πύργου λίγο μετά τις 5.00 π.μ., πολύ πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του.

Έγινε γρήγορα αντιληπτός από τους φρουρούς, ωστόσο πρόλαβε και έφτασε στην κορυφή με το αλεξίπτωτο στην πλάτη. Μόλις έφτασε κοντά στην κορυφή της κατασκευής ύψους 330 μέτρων, πήδηξε.

Ο άνδρας προσγειώθηκε σε ένα κοντινό στάδιο όπου συνελήφθη επειδή έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές άλλων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Αυτό το είδος ανεύθυνης ενέργειας θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που εργάζονται στον πύργο ή και κάτω από αυτόν», είπε η διαχειρίστρια εταιρεία του μνημείου, Sete.

Το άνοιγμα του πύργου, συνήθως στις 9:00 π.μ., καθυστέρησε ελαφρώς λόγω του συμβάντος. Ο συλληφθείς βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, βρέθηκαν στον Πύργο του Άιφελ δύο μεθυσμένοι Αμερικανοί τουρίστες που αποκοιμήθηκαν στο μνημείο, όπου είχαν τρυπώσει το βράδυ, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο το μνημείο εκκενώθηκε δύο φορές την ίδια ημέρα, έπειτα από φάρσες για τοποθέτηση βόμβας.