«Στο μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου του ’44, ήταν από την μια οι φασίστες και από την άλλη οι άνθρωποι», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Και τονίζει πως οι εκτελεσμένοι του μπλόκου της Κοκκινιάς «βρίσκονται στο πάνθεον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και βαθιά ριζωμένοι στην συνείδηση του ελληνικού λαού».

Η ανάρτηση του Νίκου Παππά

«Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άνδρες από 14-60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου».

Επικεφαλής της κτηνωδίας, που θα εξελιχθεί σε λίγες ώρες, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυντζανόπουλος, ο ταγματάρχης Γιώργος Σγούρoς και ο διοικητής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας, Νίκος Μπουραντάς.

Στο μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου του ’44, ήταν από την μια οι φασίστες και από την άλλη οι άνθρωποι.

Οι εκτελεσμένοι του μπλόκου της Κοκκινιάς βρίσκονται στο πάνθεον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και βαθιά ριζωμένοι στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

Ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυντζανόπουλος, ο ταγματάρχης Γιώργος Σγούρoς και ο διοικητής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας, Νίκος Μπουραντάς κρεμάστηκαν στο ικρίωμα της συνείδησης του ελληνικού λαού, με την ποινή της ατίμωσης, και από εκεί δεν έφυγαν ποτέ.