Ασθενής έπεσε από τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου «Σωτηρία» και αυτοκτόνησε.

Γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου «Σωτηρία» όταν ενημερώθηκαν τι συνέβη, έσπευσαν στο σημείο όπου έπεσε ο ασθενής, τον μετέφεραν στα επείγοντα, αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς είχε ήδη καταλήξει.

Το περιστατικό σημειώθηκε τέσσερις ημέρες μετά την αυτοκτονία ασθενούς στο νοσοκομείο «Αττικόν». Εκεί ασθενής που νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική αυτοκτόνησε, πέφτοντας από το παράθυρο του 4ου ορόφου. Το προσωπικό του νοσοκομείου άμεσα τον μετέφερε στα επείγοντα, όπου οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς δυστυχώς επιτυχία.

Θλιβερά τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Αυξητική τάση των αυτοκτονιών από το 2020 έως το 2022, της τάξεως του σχεδόν 25%, καταγράφεται στη χώρα μας, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία αυτοκτονιών που αναλύθηκαν και επεξεργάστηκαν από το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών και το ερευνητικό δίκτυο καταγραφής του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ».

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών που καταγράφηκε το 2022 αγγίζει τις 600, που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον δύο αυτοκτονίες καθημερινά.

Ακόμη, εντός του 2022 καταγράφηκαν 18 αυτοκτονίες σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας της χώρας (suicide hotspots), 11 σε καταστήματα κράτησης, 7 εντός σταθμών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, 8 εντός μονάδων υγείας και 3 εντός στρατοπέδων της χώρας. Επιπρόσθετα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 11 αυτοκτονίες εργαζομένων σε επαγγέλματα υψηλού κινδύνου για αυτοκτονία, όπως τα σώματα ασφαλείας και 3 αυτοκτονίες στρατιωτικών. Επιπλέον, έλαβαν χώρα 4 επεκτεινόμενες αυτοκτονίες (ανθρωποκτονίες οι οποίες ακολουθήθηκαν από την αυτοκτονία του θύτη).