Η σελίδα του πρίγκιπα Χάρι στον ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας μόλις ενημερώθηκε για να αφαιρεθεί η αναφορά στον τίτλο «Αυτού Βασιλική Υψηλότητα» (His Royal Highness).

Σύμφωνα με το people.com που επικαλείται πληροφορίες από τη βρετανική Express, ο δούκας του Σάσεξ εξακολουθούσε να αποκαλείται «His Royal Highness» στο βιογραφικό του μέχρι και την Τρίτη (8/8) οπότε και το πρακτορείο παρατήρησε ότι η σελίδα είχε ενημερωθεί.

Η αναφορά συνδέεται με το έργο του Χάρι για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το HIV/AIDS το 2016. Ο τίτλος έχει πλέον αντικατασταθεί με το «ο Δούκας ή ο Δούκας του Σάσεξ» – αν και δεν έλαβε το δουκάτο του από τη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, μέχρι τον γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο του 2018.

Ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει ενημερωθεί πλήρως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Όπως επεσήμανε η Express την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα Ελισάβετ εξακολουθεί να αναφέρεται ως ο σημερινός μονάρχης, ο βασιλιάς Κάρολος αποκαλείται «πρίγκιπας της Ουαλίας» και η βασίλισσα Καμίλα εξακολουθεί να αποκαλείται «η δούκισσα της Κορνουάλης».

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε σε δήλωσή του, σύμφωνα με την Express: «ο δικτυακός τόπος της Βασιλικής Οικογένειας περιέχει πάνω από πέντε χιλιάδες σελίδες με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Βασιλικής Οικογένειας. Μετά τον θάνατο της αείμνηστης Μεγαλειότητάς της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, το περιεχόμενο έχει επανεξεταστεί και επικαιροποιηθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ορισμένο περιεχόμενο ενδέχεται να είναι ξεπερασμένο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Το τι θα συμβεί με τους τίτλους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύφθηκε λίγο αφότου ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Σάντριγχαμ, όταν ο πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον τότε πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για να συζητήσουν την αλλαγή του, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε: «Οι Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν τους τίτλους HRH καθώς δεν είναι πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα εξακολουθήσουν να αναφέρονται επίσημα ως Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ και θα αποκαλούνται Χάρι, ο Δούκας του Σάσεξ και Μέγκαν, η Δούκισσα του Σάσεξ.

Από τότε που αποφάσισαν να αποσυρθούν ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια, το ζευγάρι συστήνεται συχνά ως απλά «Harry» και «Meghan».

Ο πρίγκιπας Χάρι διατήρησε τη θέση του στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο, κατέχει την πέμπτη θέση μετά τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα τρία παιδιά του Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον: Ο πρίγκιπας Γεώργιος, 10 ετών, η πριγκίπισσα Σάρλοτ, 8 ετών, και ο πρίγκιπας Λούης, 5 ετών.

Τα δύο παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν – ο 4χρονος γιος πρίγκιπας Άρτσι και η 2χρονη κόρη πριγκίπισσα Λίλιμπετ – βρίσκονται επίσης στη σειρά διαδοχής πίσω από τον πατέρα τους.

Αν και ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν εκτελούν πλέον καθήκοντα εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είχαν αλλαγές στους τίτλους τους όταν ο βασιλιάς Κάρολος προσήλθε στο θρόνο.

Το παλάτι ενημέρωσε τον επίσημο ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας τον Μάρτιο για να αντικατοπτρίζει τους τίτλους του πρίγκιπα Άρτσι και της πριγκίπισσας Λίλιμπετ, αφού προηγουμένως αποκαλούνταν «Master Archie Mountbatten-Windsor» και «Miss Lilibet Mountbatten-Windsor».

Ο πρίγκιπας Χάρι, 38 ετών, και η Μέγκαν, 42 ετών, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στους βασιλικούς τίτλους των παιδιών τους, ενώ επιβεβαίωσαν την είδηση της βάπτισης της κόρης τους στις 3 Μαρτίου στην Καλιφόρνια.

Οι τίτλοι πρίγκιπα και πριγκίπισσας του Archie και της Lili είναι σύμφωνοι με το προηγούμενο που είχε καθιερώσει ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’ μετά την έκδοση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας το 1917, το οποίο απένειμε τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας στα εγγόνια του ηγεμόνα.

Ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ δεν έλαβαν τους τίτλους όταν γεννήθηκαν επειδή ήταν δισέγγονα του μονάρχη, αλλά ως εγγόνια του σημερινού μονάρχη, τους απονεμήθηκαν οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

«Οι τίτλοι των παιδιών είναι κληρονομικό δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης», δήλωσε εκπρόσωπος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ στο PEOPLE. «Το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε ευθυγράμμιση με το παλάτι του Μπάκιγχαμ».