Το χέρι στην τσέπη για καλό σκοπό έβαλαν ευαισθητοποιημένοι δημότες Διονύσου, προκειμένου να προστατευτούν τα δάση της περιοχής.

«Το πρόγραμμα εναέριας επιτήρησης με drone, το οποίο στην παρούσα φάση χρηματοδοτείται σε εθελοντική βάση από δημότες, θα διαρκέσει έως και τις αρχές Οκτωβρίου 2023» αναφέρει και δήμος Διονύσου και προσθέτει:

«Μετά τη λήξη του προγράμματος ο δήμος θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά του και θα εξετάσει το ενδεχόμενο της ενσωμάτωσης αντίστοιχων πρακτικών σε μόνιμη βάση, μέσω της εξασφάλισης της απαραίτητης χρηματοδότησης, για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας καθώς και της ασφάλειας των πολιτών.

Το drone πετάει, σε 24ωρη βάση και με τις περισσότερες καιρικές συνθήκες, πάνω από όλες τις περιοχές του Δήμου, με προτεραιότητα σημεία με υψηλή επικινδυνότητα που μπορούν να υποδειχθούν από την πολιτική προστασία του Δήμου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα εθελοντικά κλιμάκια πολιτικής προστασίας.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Διονύσου

Το drone που επιχειρεί, διαθέτει θερμικές κάμερες και κάμερες υψηλής ευκρίνειας και δυνατότητα φωνητικής ειδοποίησης πολιτών σε περίπτωση ανάγκης. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Δήμος Διονύσου, το σύστημα είναι αδειοδοτημένο από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για θέματα GPDR και προσωπικών δεδομένων».