Θλίψη και οργή επικρατεί στην ΑΕΚ για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι South Winners, οι οργανωμένοι οπαδοί της Μαρσέιγ, που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Ένωσης, έστειλαν μήνυμα στήριξης στους «κιτρινόμαυρους», σηκώνοντας πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης της Μασσαλίας, στο οποίο αναφέρεται: «Κουράγιο στην ΑΕΚ».

Δείτε το πανό:

Στο πλευρό της ΑΕΚ και η Γαλατασαράι

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησαν και οι οπαδοί της Γαλατασαράι.

Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ολίμπια Λιουμπλιάνας για τα προκριματικά του Champions League, οι Τούρκοι δεν ξέχασαν τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

«Αναπαύσου εν ειρήνη Μιχάλη», έγραφε το συγκεκριμένο πανό για τον 29χρονο που είδε τους Κροάτες χούλιγκαν να του στερούν τη ζωή.

Η ΑΕΚ ζητά την τιμωρία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Την ίδια ώρα, στην Ένωση τα ερωτηματικά για τη δολοφονική επίθεση παραμένουν αμείλικτα. Οι «κιτρινόμαυροι» ζητούν από την UEFA την παραδειγματική τιμωρία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως δεν είναι δυνατόν να παίξουν στο ίδιο γήπεδο σαν να μη συνέβη τίποτα και στις κερκίδες να είναι κάποιοι εκ των δολοφόνων του Μιχάλη ή οι σύντροφοί τους.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Το ίδιο ακριβώς ερώτημα που βασανίζει τους φιλάθλους μας και το διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες με κάθε τρόπο, βασανίζει και μας: Πώς είναι δυνατόν μετά από την βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη από μια αγέλη αλητών εγκληματιών από την Κροατία, η ΑΕΚ να μπει σε αγωνιστικό χώρο και να παίξει αντίπαλος με την συγκεκριμένη ομάδα;

Θα είναι στις κερκίδες κάποιοι εκ των δολοφόνων του; Θα είναι οι σύντροφοι τους στην εγκληματική δράση που σήμερα πανηγυρίζουν στα social media για τον φόνο που διέπραξαν οι φίλοι τους; Αυτοί που βρίζουν τον κόσμο μας και περηφανεύονται για τον φόνο που διέπραξαν οι συνοδοιπόροι τους στο οργανωμένο έγκλημα;

Ποιος αλήθεια μας υποχρεώνει να παίξουμε αυτούς τους αγώνες με το αίμα του δολοφονημένου οπαδού μας και των άλλων βαριά τραυματιών να στάζει; Όταν όλοι γνωρίζουν πως αυτοί που ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού με τον οποίο πρέπει εμείς να παίξουμε ποδόσφαιρο;

Το lobbying των Κροατών στo πλαίσιο της UEFA, έχει τελικά μεγαλύτερη βαρύτητα από την ανθρώπινη ζωή που πήραν οι δολοφόνοι; Και το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απαιτεί να βάλουμε τους παίκτες μας να παίξουν ποδόσφαιρο στο άντρο τους σα να μη συνέβη τίποτα;

Ο δρόμος είναι ένας: Άμεση και βαρύτατη τιμωρία τώρα! Ο πολιτισμένος ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός κόσμος αυτό περιμένει. Το ίδιο και η ΑΕΚ!».