Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (9/8) τα 94 άτομα που συνελήφθησαν για τα αιματηρά επεισόδια, που προκάλεσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα τη  δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, φιλάθλου της ΑΕΚ.

Φορώντας χειροπέδες και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και μπλούζες, οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, συνοδευόμενοι από μηχανές της αστυνομίας και συμβατικά τζιπ, από το κτήριο της ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αποκάλυψη: «Έτσι χάσαμε τους Κροάτες χούλιγκαν, έτσι έγινε το μακελειό»

Οπαδική βία: Σε αναζήτηση λύσεων – Έρχονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Καλλιακμάνης για Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθαίνω ότι περιφερειακές υπηρεσίες δεν είχαν ανοίξει καν το πληροφοριακό δελτίο

Κατά την άφιξή τους στα δικαστήρια υπήρξαν αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένο κόσμο. «Φασίστες», «Αλήτες, δολοφόνοι Κροάτες», φώναζαν χαρακτηριστικά.

Ήδη από το πρωί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί για λόγους ασφαλείας περιμετρικά από τη ΓΑΔΑ και στην Ευελπίδων.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς η δικογραφία. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, για εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία σε βαθμό κακουργήματος.

Δείτε βίντεο από την μεταγωγή τους

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δραστών

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια ανέρχεται πλέον σε 104.

Μετά τις αρχικές συλλήψεις από το σημείο των γεγονότων (είχαν συλληφθεί 98 άτομα) ακολούθησαν και άλλες από το ξενοδοχείο που είχαν διέμεναν οι χούλιγκαν, αλλά και από τους συνοριακούς σταθμούς, όταν ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα.

Το βράδυ της Τρίτης πέντε Κροάτες χούλιγκαν επιχείρησαν να διαφύγουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, με το πλοίο από την Ηγουμενίτσα, όμως έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών που είχαν ενημερωθεί και περίμεναν την κίνησή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πέντε Κροάτες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία και προσήχθησαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών αποδείχθηκε ότι συμμετείχαν στη φονική επιδρομή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με θύμα τον άτυχο 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ κι αποφασίστηκε η μεταγωγή τους στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη συνελήφθη ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος εντοπίστηκε να ταξιδεύει προς Αλβανία, με λεωφορείο, και θεωρήθηκε ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση στη Νέα Φιλάδελφεια.

Όπως φάνηκε στον έλεγχο που έγινε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς ο νεαρός Κροάτης είχε μπει στη χώρα μας την προηγούμενη ημέρα.

Οι νέες πληροφορίες για τον δολοφόνο του 29χρονου

Ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, με πηγές της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ωστόσο να υποστηρίζουν ότι βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει λήψη DNA, καθώς στο θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε γενετικό υλικό του ενόχου.

Επιπλέον, κρίσιμο για την ταυτοποίηση του δράστη θεωρείται και το οπτικοακουστικό υλικό που θα συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων αλλά και του γηπέδου, με την έρευνα να έχουν αναλάβει αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας.

Σημαντικό αξιολογείται και το υλικό που θα συγκεντρωθεί από τις κάμερες κατά μήκος των εθνικών οδών, οι οποίες έχουν αποτυπώσει το ταξίδι των Κροατών.

Ο δολοφόνος εξαφάνισε το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη, το οποίο παρά τις έρευνες της Αστυνομίας δεν βρέθηκε πουθενά. Ωστόσο, φέρεται να έχει αφήσει τα «ίχνη» του στον 29χρονο.

«Η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανατροπή»

Στο μεταξύ, την «ανεπίσημη» πληροφορία ότι ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη μπορεί να είναι Έλληνας μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Κροατίας.

Με τίτλους «Ανατροπή» και «Είναι Έλληνας ο δολοφόνος του Μιχάλη», τα κροατικά ΜΜΕ προβάλλουν το θέμα ψηλά στην ειδησεογραφία τους για τη στυγερή δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα, επικαλούνται τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε από την Αθήνα ο ρεπόρτερ του Dnevnik Nova TV, Marko Šepat.

«Νέα στοιχεία από την Αθήνα: Η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου που δείχνουν ότι είναι Έλληνας υπήκοος», τονίζει στον τίτλο της η Dnevnik Nova TV (δεξιά στη παρακάτω φωτογραφία ο ρεπόρτερ Marko Šepat από την Αθήνα).

«Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι έλληνας πολίτης», αποκάλυψε ο Marko Šepat. 

«Νέα στοιχεία από την Αθήνα: Η αστυνομία έχει αποτυπώματα του δολοφόνου. Είναι έλληνας πολίτης» γράφει στο βασικό θέμα της η κροατική novilist.hr.

Τέλος, το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων net.hr μεταδίδει: «Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ / Οι αστυνομικοί βρήκαν τα αποτυπώματα του δολοφόνου του έλληνα οπαδού: Φέρεται να τον σκότωσε συμπατριώτης του».

«Είχαμε μία τραγική αποτυχία» παραδέχτηκε ο Γιάννης Οικονόμου

Σε παραδοχή σφαλμάτων από την ελληνική αστυνομία προχώρησε δημόσια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και έκανε λόγο και για την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ να αποτρέψει το στυγερό έγκλημα.

Μιλώντας στον Alpha, ανέφερε πως το περιστατικό ανέδειξε τα «δύο πρόσωπα της ΕΛ.ΑΣ». Όπως είπε, στον τομέα της πρόληψης «είχαμε μία τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με την υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ». Έκανε λόγο, παράλληλα, για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα τα οποία οδήγησαν στη δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για να αποδοθούν οι ευθύνες στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. Αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης, ανέφερε πως αισθάνεται την ευθύνη να δώσει τη μάχη της βελτίωσης της ΕΛ.ΑΣ ενώ εξήγησε πως μια τέτοια κίνηση θα δικαιολογούταν αν υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός στον οποίο θα ερχόταν μια ανάλογη αποτυχία. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για έρευνα μέχρι το τέλος έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.