Η Mercedes-Benz έχοντας μια δυνατά χαρτιά στη γκάμα της, θέτει σε τροχιά αναβάθμισης και την εμπορική της GLA,  που πλέον θα φέρει μια σειρά καινοτομιών. Ειδικότερα, εκτός από την εξωτερική του σχεδίαση, που φρεσκαρίστηκε το γερμανικό SUV θα έχει πιο πλούσιο εξοπλισμό όπως στο εσωτερικό του, όπου ο οδηγός θα ενημερώνεται από την ανεξάρτητη διπλή οθόνη, τη μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών στον πίνακα οργάνων και η δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών για τις υπηρεσίες / πολυμέσα αντίστοιχα. Επίσης, για την κατασκευή της χρησιμοποιούνται και ανακυκλώσιμα υλικά όπως στα καθίσματα.

Η νέα GLA διαθέτει την τελευταία γενιά MBUX – με το νέου σχεδιασμού στυλ οθόνης, σε  συνδυασμό με τις τρεις λειτουργίες Navigation, Assistance και Services ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της ασύρματης σύνδεσης με smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto Wireless. Η νέα GLA αναβαθμίζεται επίσης όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας. Η αναβάθμιση του πακέτου Driving Assistance επιτρέπει πιο άνετο έλεγχο του Lane Keeping Assist μέσω του Active Steering Control. Η επόμενη γενιά του πακέτου Parking υποστηρίζει επίσης την κάθετη στάθμευση, ενώ προσφέρει οπτικοποίηση 360 μοιρών για στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Ο εξηλεκτρισμός άγγιξε και τη νέα GLA, που θα φέρει νέες εκδόσεις ταμένες στην οικονομία καυσίμου, την κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων. Η γκάμα περιλαμβάνει  τα ήπια υβριδικά σύνολα που είναι εξοπλισμένα με μία επιπλέον ενσωματωμένη μπαταρία 48 volt κ.α. Στη γκάμα προστίθεται η plug-in hybrid έκδοση της  GLA 250 e που αποδίδει εκτός των άλλων και ακόμα μεγαλύτερη ισχύ. Συνεχίζει να υπάρχει ο  δίλιτρος, τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας που παρουσιάζεται με μειωμένη κατανάλωση.