Συγγενείς και φίλοι αναμένεται σήμερα το απόγευμα, να πουν το τελευταίο αντίο στην 14χρονη Χριστίνα που με τον θάνατο της χάρισε ζωή.  Η οικογένεια της 14χρονης, που έχασε τη ζωή της έπειτα από τροχαίο δυστύχημα με μηχανάκι, παρακαλεί όλους όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της και να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία να είναι ντυμένοι στα λευκά για να αποχαιρετίσουν τον «άγγελό» τους.

Το παιδί έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή από τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου, μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Νοσηλευόταν αφότου έπεσε θύμα τροχαίου, στην περιοχή του Ρίου, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε 16χρονος φίλος της, ο οποίος τραυματίστηκε, συγκρούστηκε με ΙΧ.

Δώρισαν τα όργανα

Οι γονείς της 14χρονης Χριστίνας αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της, δίνοντας ζωή σε ανθρώπους που το χρειάζονται. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου ξεκίνησε, από τα ξημερώματα του Σαββάτου τη διαδικασία της λήψης και μεταφοράς των οργάνων της άτυχης κοπέλας από μεταμοσχευτικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αθήνα, την Αυστρία και την Ιταλία.

Την ίδια στιγμή, ραγίζει καρδιές ο αποχαιρετισμός της 14χρονης από το σχολείο της, το 15ο Γυμνάσιο. Μιλούν όλοι για ένα καλοσυνάτο κορίτσι, γεμάτο ζωή και αδυνατούν να πιστέψουν πως πλέον δεν είναι ανάμεσά τους.

Το μήνυμα του σχολείου

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 15ου Γυμνασίου Πάτρας, Χριστίνας Γαρουφαλή, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη, που δύσκολα μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές.

Θυμόμαστε τη Χριστίνα ως ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή και έτσι θέλουμε να την κρατήσουμε στο μυαλό μας. Στη μνήμη της, δεσμευόμαστε ότι, ως σχολική κοινότητα, θα δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας.

Καλό ταξίδι Χριστίνα…

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου Πάτρας.»