Η Ελλάδα μπόρεσε να κάνει ένα μερικό comeback στο παιχνίδι για την 7η θέση απέναντι στον Καναδά, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι (10-10 καν. διάρκεια), ωστόσο τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου γνώρισαν την ήττα στη ρώσικη ρουλέτα με σκορ 14-12.

Η Εθνική δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί και κατέληξε στην 8η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Το ματς

Η Ελλάδα στο πρώτο οκτάλεπτο ξεκίνησε άσχημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1, για να απαντήσει στο δεύτερο οκτάλεπτο με ακριβώς το ίδιο σκορ, ώστε να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στο ημίχρονο με το σκορ στο 5-5.

Ακολούθησε μία επανάληψη των πρώτων δύο οκταλέπτων, που η Εθνική βρέθηκε να χάνει με 3 γκολ διαφορά στο 3ο (9-6) και κατάφερε να φέρει ξανά το ματς στα ίσια για το 10-10.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη αστόχησαν από το σημείο του πέναλτι και η μία απόκρουση που πραγματοποίησε η Σταματοπούλου δεν στάθηκε ικανή για να φέρει την Ελλάδα στην 7η θέση.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-4, 4-1, 1-4 και 4-2 στα πέναλτι.

ΚΑΝΑΔΑΣ (Νταβίντ Παραντέλο): Γκαουντρό, Μιμίντες, Κρεβιέ 3, Ράιτ 4, Γκεβρεμό, Μακντάουελ, Μπάκοτς 2, Λεμάι-Λαβόι, ΜαΚίλβι 1, Μπράουν 2, Πόουλ 1, Λα Ρος 1, Τζάφε.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου, Ξενάκη 3, Νίνου 2, Ελληνιάδη 2, Σιούτη, Τριχά, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.