Στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Χανίων έγινε η κηδεία του Χρήστου Μουλά, του κυβερνήτη του μοιραίου Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί έφτασε στην εκκλησία η σορός του κυβερνήτη.

Το φέρετρο, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες, είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Δεκάδες είναι τα στεφάνια έξω από την εκκλησία, ενώ στην κηδεία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος κυβερνήτης περίμενε παιδί αφού η σύζυγός του βρίσκεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το αγέννητο παιδί έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα υιοθετηθεί από τη Βουλή, μέχρι να συμπληρώσει τα 25 έτη.

Ο γιατρός της συνέστησε στη σύζυγο του Χρήστου Μουλά να φύγει από την κηδεία λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασής της.

Θλίψη και συγκίνηση για τον αδικοχαμένο πιλότο

Δεκάδες είναι τα στεφάνια

Στεφάνια στη μνήμη του Χρήστου Μουλά έχουν στείλει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τοπικοί σύλλογοι και φορείς, τοπικοί σύλλογοι, συγγενείς και πολλοί άλλοι.

Στα μαύρα είναι ντυμένοι φίλοι και συγγενείς του 34χρονου κυβερνήτη του Καναντέρ, οι οποίοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για τον αγαπημένο τους Χρήστο.

«Αποχαιρετούμε έναν ήρωα, ένα πρόσωπο, που θυσίασε τη ζωή του» είπε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας.

«Το κλίμα είναι βαρύ. Βουβός πόνος, βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στην μνήμη μας», δήλωσε ο ιερέας του χωριού του Χρήστου Μουλά.

Το άγημα του στρατού σε ένδειξη τιμής πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα

Το όνομα των δύο πιλότων σε κοινόχρηστο χώρο στο Γαβαλοχώρι

Το όνομα των δύο αδικοχαμένων πιλότων, αποφάσισε να δώσει σε κοινόχρηστο χώρο του χωριού, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου, συνεδρίασε εκτάκτως μετά την είδηση του θανάτου των δύο αεροπόρων στην Κάρυστο, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, η οικογένεια ενός εκ των οποίων, ήταν κάτοικος του Δήμου και αποφάσισε:

Να παραστεί σύσσωμο μετά του Δημάρχου Αποκορώνου, στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που θα γίνει στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου.

Να απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου επικήδειο λόγο και να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Να δώσει το όνομα των δυο πεσόντων αεροπόρων σε κοινόχρηστο χώρο (δρόμο ή πλατεία) της κοινότητας Γαβαλοχωρίου.

Να καταθέσει στέφανο στην μνήμη τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στους δύο πιλότους έχει απονεμηθεί ο βαθμός του Αντιπτεράρχου

Με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο αξιωματικούς έχει απονεμηθεί ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.