Μοιάζει σαν χθες, που νεοσσοί της δημοσιογραφίας στα ιστορικά γραφεια του ΔΟΛ επί της Χρήστου Λαδά 3, σηκώναμε το ακουστικό τη αναλογικής συσκευής τηλεφώνου.

«Ρε παιδιά για μιλήστε με έναν κύριο, λέει ότι είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος» μας έλεγε ο υπέροχος Μανωλιός απο το τηλεφωνικό κέντρο.

Πράγματι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο αείμνηστος πρόεδρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

«Παιδί μου, καλησπέρα, πήραμε τον Στόγιαν Βράνκοβιτς, ευχαριστώ» έλεγε με τη χαρά του να είναι διάχυτη σαν μικρού παιδιού στην αγαπημένη του εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου ήθελε να μοιραστεί τη χαρά του με τους δημοσιογράφους και να επικοινωνήσει την μεγάλη είδηση τον κόσμο.

Το ίδιο έκανε και με το Ντομινίκ Γουίλκινς και οι περισσότεροι ρεπόρτερ του μπάσκετ, τέλη της δεκαετίας του 1980 και κυρίως αρχές αυτής του 1990 είχαν γίνει μάρτυρες τέτοιων τηλεφωνημάτων από τον αξέχαστο Παύλο Γιαννακόπουλο που τέτοιες ώρες ήταν σαν το παιδί που ανοίγει το χριστουγεννιάτικο δώρο του !

Ήταν σαν να μπορούσες να έβλεπες μέσα από το σύρμα του τηλεφώνου το χαμόγελο ευτυχίας και ικανοποίησης στο πρόσωπό του.

Ο γιός του Δημήτρης, σε άλλη πια εποχή, είναι εξαιρετικός χρήστης του Instagram και από εκεί πυροδότησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (όταν είχε πλέον στα χέρια του το υπογεγραμμένο συμβόλαιο) μια βόμβα μεγατόνων ενημερώνοντας όλο τον κόσμο και απογειώνοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ο κινηματογραφικός Μπο Κρούζ, κατά κόσμο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, mvp του περσινού τελικού του Ευρωμπάσκετ, που την τελευταία επταετία ήταν μόνιμος κάτοικος του ΝΒΑ θα φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα αλλά αυτή τη φορά με το κλασσικό τριφύλλι του Παναθηναϊκού και όχι εκείνη με το τετράφυλλο τριφύλλι των ιστορικών Μπόστον Σέλτικς μιας εκ των τελευταίων ομάδων του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μια βόμβα μεγατόνων που θυμίζει άλλες εποχές, Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου (πάντα φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη και του τρίτου αδελφού Κώστα) τότε που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός μέσα από τέτοιες μεγάλες μεταγραφές γιγαντώθηκε και στην Ευρώπη κατακτώντας έξι φορές το κύπελλο Πρωταθλητριών (το πρώτο το 1996 στο Παρίσι) που μετέπειτα αποκαλούμε Ευρωλίγκα.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και: «Το αφεντικό τρελάθηκε» καθώς ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού που από τον Ιούνιο του 2020 είχε κάνει ένα βήμα πίσω από τα κοινά της ομάδας αφήνοντας την αγαπημένη του ομάδα να κατρακυλήσει στα τελευταία πατώματα της Ευρωλίγκας επανήλθε δριμύτερος (από πέρυσι) μην αντέχοντας να βλέπει την ομάδα της καρδιάς του να γίνεται έρμαιο στη διάθεση κάθε αντιπάλου.

Και εκτοξεύοντας το μπάτζετ σε δυσθεώρητα ύψη με την απόκτηση ενός κορυφαίου προπονητή στην Ευρώπη όπως ο Εργκίν Αταμάν και μια ντουζίνα μεταγραφών (με κορυφαίες μακράν αυτές του Κώστα Σλούκα και του Χουάντο Ερνανγκόμεθ) φιλοδοξεί να επαναφέρει άμεσα στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας τον Παναθηναϊκό τον οποίο έμαθε να λατρεύει μέσα από τους δικούς του ανθρώπους. Καθώς και ο Παναθηναϊκός είναι ξεχωριστό μέλος ης οικογένειάς του.

Και πλέον έχει αρχίσει και πάλι το έμβλημά του εξάστεριου να αστράφτει δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες στον (καλομαθημένο είναι αλήθεια από την οικογένεια Γιαννακόπουλου) κόσμο του και κάνοντας εκ νέου την ομάδα αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.