Δύσκολες στιγμές βιώνει τις τελευταίες ημέρες ο Σπύρος Φωκάς, καθώς η φωτιά στο Καλαμάκι Κορινθίας πλησίασε το σπίτι που ζει με τη σύζυγό του, Λίλιαν, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να το εγκαταλείψουν.

Η ανάρτηση της συζύγου

«Από το μπαλκόνι βλέπουμε πυκνούς καπνούς. Περιμένουμε το σήμα από την Αστυνομία ώστε να πάρουμε το ασθενοφόρο και να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Σπύρος πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα άλλο μέσο. Τη νύχτα προβλέπεται εγώ να τη βγάλω στην πολυθρόνα για παν ενδεχόμενο κινδύνου και, όταν δούμε τα σκούρα, να ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου να έρθουν να μας πάρουν. Δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι αποπνικτική», ανέφερε η Λίλιαν Φωκά στην εφημερίδα «Espresso» την Τρίτη 18 Ιουλίου, ενώ είπε ότι σε πολλές στιγμές προσευχήθηκε για να μην πλησιάσουν οι φλόγες στην κατοικία τους.

Η εκκένωση του σπιτιού τους

Το ζευγάρι εν τέλει εκκένωσε το σπίτι του και η Λίλιαν Φωκά ενημέρωσε πως βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου δημοσιεύοντας στο Facebook μια φωτογραφία του άντρα της από το νοσοκομείο, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς όμως να διευκρινίζει πως είναι η κατάσταση της υγείας του.

«Φύγαμε… Μακριά από τη φωτιά» έγραψε στη λεζάντα.