Μία άνευ προηγουμένου τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Μάκρη, όταν μία 10χρονη πνίγηκε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με πνιγμό παιδιού μέσα μία μέρα, μετά και τον πνιγμό του 6χρονου στο Καβούρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στο χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα.

Έμεινε για 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας

Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας. Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε, να διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ. Στον χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτα 2 μηχανές του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

Πνιγμός 6χρονου στο Καβούρι

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί μια ακόμα τραγωδία με θύμα ένα 6χρονο αγοράκι στην παραλία «Μεγάλο Καβούρι». Ο 6χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα. Το ανήλικο αγόρι, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού διενεργείται προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Δείτε το βίντεο