Διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ παραμένει το ανήλικο αγόρι που ενεπλάκη σε ατύχημα με τζετ σκι στην παραλία του Μακρύ Γιαλού στην Κρήτη. Στη δημοσιότητα βρίσκεται πλέον ένα βίντεο ντοκουμέντο, από τη στιγμή που διασώστες μαζί με εθελοντές μεταφέρουν τον 10χρονο και τον 33χρονο ενήλικα που οδηγούσε το ταχύπλοο σκάφος, που τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το παιδί καθόταν μπροστά στο jet ski, που οδηγούσε οικογενειακός φίλος και ενώ πλησίαζε στην παραλία εντελώς αδικαιολόγητα ανέπτυξε ταχύτητα. «Δεν σταμάταγε, δεν έκοβε ταχύτητα και ξαφνικά βγαίνει έξω. Ούτε σταμάτησε πουθενά και έγινε η σύγκρουση. Το παιδί φώναζε, πόναγε», είπε στην κάμερα του Alpha αυτόπτης μάρτυρας.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του τζετ σκι

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης jet ski προσπάθησε, όπως λέει στον Alpha να σταματήσει τη λειτουργία του, αλλά η ταχύτητα ήταν τόσο μεγάλη, που αυτό στάθηκε αδύνατο. «Με 20 μίλια πήγαινε. Όλα τα μέτρα ασφαλείας είχαν τηρηθεί. Το τζετ σκι έχει τηλεχειριστήριο που το ελέγχεις από μακρυά, έχει quick stop κουμπί όταν πέσει κάτω. Ήρθε εδώ με ταχύτητα, πήγε να σταματήσει, το έσβησα με το χειριστήριο, αλλά ωστόσο είχε αναπτύξει ταχύτητα και πετάχτηκε έξω», εξήγησε.

Το παιδί αλλά και ο ενήλικας που το συνόδευε τραυματίστηκαν όταν το τζετ σκι καρφώθηκε σε μία ξύλινη παράγκα. Σε μικρή απόσταση βρισκόταν γιατρός, ο οποίος έτρεξε για τις πρώτες βοήθειες. «Όταν έφτασα στο σημείο ήταν ξαπλωμένος ο ενήλικας δίπλα στο τζετ σκι με το κεφάλι προς τα πίσω και το παιδί ξαπλωμένο πάνω στο τζετ σκι και οι δύο αιμόφυρτοι από το πρόσωπο και από το αυτί. Ξεκίνησα διαδικασία να αναγνωρίσω τι συμβαίνει, ποιον θα βοηθήσω πρώτα, πώς θα σταθεροποιήσουμε το παιδί και τον ενήλικα, πώς θα τους μεταφέρουμε ασφαλώς, χωρίς κίνδυνο τραυματισμού», λέει χαρακτηριστικά.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι αρκετά κρίσιμα»

Το αγόρι από το βράδυ της Τετάρτης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της κλινικής Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό για την κατάσταση της υγείας του ανήλικου.

«Είναι σε σοβαρή κατάσταση, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, θλάσεις πνευμόνων, είναι διασωληνωμένος. Το ευτύχημα είναι ότι η ενδοκράνιος πίεση είναι φυσιολογική που αυτό είναι ένα καλό προγνωστικό σημείο». Τα επόμενα 24ωρα είναι αρκετά κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του αγοριού που παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο.

Παράλληλα, λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας συνελήφθη από τις αρχές ο χειριστής του τζετ σκι, ο 33χρονος που οδηγούσε το ταχύπλοο, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης jet ski είχε συλληφθεί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε το βίντεο