Το τζετ σκι «ερχόταν στο δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα», σημειώνει αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου στην Ιεράπετρα, με ένα αγοράκι να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε το παιδί κι ένας 32χρονος βγήκε με ταχύτητα από το νερό και προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε μια παράγκα που χρησιμοποιούσε η επιχείρηση ενοικίασης του ταχύπλοου στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Οπως είπε στον ALPHA, ο Ηρακλής Κορέας  που είναι γιατρός και έσπευσε από τους πρώτους προς βοήθεια του αγοριού, «Καθόμασταν στην αυλή όταν παρατηρήσαμε ένα τζετ σκι που ερχόταν στον δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα και να πηγαίνει με τελική ταχύτητα. Μας έκανε εντύπωση ότι δεν σταματούσε, περιμέναμε μια μανούβρα. Τελικά το τζετ σκι χάθηκε από το οπτικό μου πεδίο και ακούστηκε ένας δυνατός ήχος πρόσκρουσης».

«Ηταν αιμόφυρτοι…»

Τρέχοντας στο σημείο της πρόσκρουσης ο γιατρός που βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές,  είπε ότι «το παιδί καθόταν μπροστά. Όταν βρέθηκα στο σημείο το παιδί ήταν σε ύπτια θέση πάνω στο τζετ σκι και ο ενήλικας δεξιά κάτω από το τζετ σκι. Και οι δύο ήταν αιμόφυρτοι από το κεφάλι. Καλέσαμε άμεσα το 166 και ξεκινήσαμε διαδικασία διασφάλισης των τραυμάτων.

Το 10χρονο αγόρι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιος από τους δύο οδηγούσε το όχημα με τη σχετική προανάκριση να διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας. Και οι δύο γονείς του 10χρονου βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού τους στο νοσοκομείο, ενώ τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνούν οι αρχές.