«Μπλόκο» στο σχέδιο Μηταράκη για τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε να βάλει ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, προτάθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του νέου υπουργού, θα δημιουργείτο έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες οι οποίοι θα βρίσκονταν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα περιπολούσαν.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αποκάλυψε ο κ. Μηταράκης και η λειτουργία του νέου σώματος θα είχε τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετείχε σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Φαίνεται όμως ότι οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με τη χρησιμοποίηση αλόγων, ειδικά μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το θάνατο ενός αλόγου στην Κέρκυρα, έκαναν τον πρωθυπουργό να βάλει «φρένο» στο σχέδιο Μηταράκη.