Η αναζήτηση του αγνοούμενου δίχρονου Emile στη Γαλλία βρίσκεται «στο ίδιο σημείο» με χθες, δήλωσε ο τοπικός εισαγγελέας σε μια ενημέρωση. 

Xθες, Τρίτη (11/7) ελικόπτερα που συμμετέχουν στις εναέριες έρευνες μετέδιδαν την ηχογραφημένη φωνή της μητέρας του μέσα από μεγάφωνα.

Ο Emile εθεάθη τελευταία φορά να παίζει στον κήπο των παππούδων του το Σάββατο (8/7) στην κοινότητα Le Vernet στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 5:15 μ.μ τοπική ώρα.

Όσοι συμμετείχαν στις εναέριες έρευνες έλαβαν την εντολή να παίξουν την ηχογραφημένη φωνή της μητέρας του Emile όσο πιο δυνατά γινόταν με την ελπίδα να βρεθεί το παιδί.

Ωστόσο, η έρευνα δεν έχει ακόμη αποφέρει καρπούς, με τον εισαγγελέα να προτρέπει το κοινό «να δώσει χρόνο στους χωροφύλακες» καθώς οι ανακριτές ερευνούν τις 1.200 κλήσεις που ελήφθησαν στην ειδική γραμμή της υπόθεσης.

«Δεν έχουμε καμία ιδέα, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εξαφάνιση. Είμαστε στο ίδιο σημείο με χθες», είπε ο εισαγγελέας Rémy Avon σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τρίτης.

«Τα 30 σπίτια που απαρτίζουν τη μικρή κοινότητα έχουν ερευνηθεί πλήρως, όπως και τα 12 οχήματα, ενώ έχουν ανακριθεί και οι 25 κάτοικοι», πρόσθεσε ο κ. Avon.

Νέα κατεύθυνση για την έρευνα

Οι έρευνες για τον δίχρονο Εμίλ αναμένεται να τελειώσουν σήμερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας, καθώς ανακοίνωσε πως θα στραφεί προς νέα κατεύθυνση.

Μάλιστα μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε πως «εργαζόμαστε πάνω σε όλα τα ενδεχόμενα».

Και πρόσθεσε: «Οι γιατροί μας λένε ότι πέρα ​​από ένα διάστημα 48 ωρών, δεδομένης της νεαρής ηλικίας του παιδιού,και της σύστασής του και λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας άνθρωπος που στερείται φαγητό και νερό με την τρέχουσα υψηλή ζέστη, η ζωτική πρόγνωση είναι πολύ πολύ περίπλοκη».

Πηγή από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπε ότι το δίχρονο μπορεί να χάθηκε «κυνηγώντας πεταλούδες».

Είπαν: «Ο Émile κυνηγούσε πάντα πεταλούδες και θα μπορούσε να είχε διανύσει πολύ δρόμο, πριν κρυφτεί κάπου για έναν υπνάκο».

«Η ελπίδα τους είναι ότι ο Émile θα είναι κρυμμένος στην ύπαιθρο και θα βγει όταν ακούσει τη φωνή της μητέρας του από κάποιο ελικόπτερο».

«Αν ήταν νεκρός θα τον μύριζαν τα σκυλιά»

Η έλλειψη αποτελεσμάτων έχει προκαλέσει απαισιοδοξία, δήλωσε εκπρόσωπος στο Le Point. «Φυσικά, έχουμε ακόμα ελπίδες να τον βρούμε ζωντανό, αλλά αλλού. Αν ήταν νεκρός στην περιοχή, θα τον μύριζαν τα σκυλιά. Αν ήταν ζωντανός και κρυμμένος, θα τον βρίσκαμε επίσης με τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν» είπε.

Καθώς η έρευνα βρίσκεται στην τέταρτη πλήρη ημέρα της, η μητέρα του Εμίλ, μια πιστή καθολική, ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί για την επιστροφή του γιου της στο όνομα της Benoîte Rencurel, μιας βοσκοπούλας που ισχυρίστηκε ότι είχε δει μια εμφάνιση της Παναγίας.