Πρόκειται για τον Lasse Stolley, έναν επίδοξο και μη συμβατικό νέο που αποφάσισε να εγκαταλείψει την… άνεση του σπιτιού του για να γυρίσει -τουλάχιστον προς το παρόν- όλη τη Γερμανία.

Με μία βαλίτσα στο χέρι και ένα εισιτήριο διαρκείας για να μετακινείται συνεχώς με τρένα, αξίας 10.000 ευρώ, αποφάσισε να ξεκινήσει σε ηλικία 16 ετών αυτή την ασυνήθιστη περιπέτεια.

Σήμερα είναι 17 ετών και συνεχίζει να ταξιδεύει και να επισκέπτεται καθημερινά διαφορετικούς προρισμούς της Γερμανίας, ζώντας ουσιαστικά στα τρένα, καθώς αυτό είναι πλέον το σπίτι του.

Ο σιδηρόδρομος είναι το σπίτι του

Ταξιδεύει 960 χλμ. την ημέρα σε όλη τη Γερμανία με τα τρένα της Deutsche Bahn (DB) χρησιμοποιώντας το Bahncard 100, ένα απεριόριστο σιδηροδρομικό πάσο που του επιτρέπει ακόμη και να ταξιδεύει στην πρώτη θέση.

Κοιμάται σε τρένα κατά την διάρκεια νυχτερινών διαδρομών, παίρνει πρωινό σε σαλόνια της εταιρείας και κάνει ντους σε δημόσιες πισίνες και κέντρα αναψυχής. Και όλα αυτά είναι απολύτως νόμιμα, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Η αντίδραση των γονιών του, όταν τους μίλησε για το όνειρό του να ταξιδεύει καθημερινά παντού με το τρένο

Ο Lasse αποφάσισε να εγκαταλείψει τη γενέτειρά του στο Fockbek του Schleswig-Holstein, το βορειότερο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Γερμανίας, όταν ήταν μόλις 16 ετών.

Τι γνώμη έχουν οι γονείς του γι’ αυτό; «Χρειάστηκε να πειστούν πολύ» μέχρι να συμφωνήσουν τελικά και να τον βοηθήσουν να αδειάσει το παιδικό του δωμάτιο, είπε ο ίδιος.

«Κλειδί» η ευελιξία και ο… μινιμαλιστικός τρόπος ζωής – Ο στόχος του

Ο αυτοαπασχολούμενος προγραμματιστής δεν έχει μόνιμη διεύθυνση-κατοικία και αγαπά τη ζωή στους σιδηροδρόμους. Δημοσιεύει τακτικά ενημερώσεις στο ιστολόγιό του, «Life on the Train» (Ζωή στο τρένο).

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάθεται σε ένα τραπέζι και εργάζεται δίπλα στους καθημερινούς επιβάτες. Το βράδυ στήνει ένα μικρό κρεβάτι απέναντι από τα καθίσματα του τρένου, και όλα αυτά ενώ ταξιδεύει από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη.

Σε συνέντευξή του στο Business Insider, δήλωσε: «Έχω μεγάλη ελευθερία και μπορώ να αποφασίζω κάθε μέρα πού θέλω να πάω, είτε πρόκειται για τις Άλπεις, είτε για μια μεγάλη πόλη, είτε για τη θάλασσα. Είμαι απόλυτα ευέλικτος».

Ωστόσο, χρειάστηκε να προσαρμοστεί σε έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του. Μεταφέρει όλα τα υπάρχοντά του μαζί του σε ένα σακίδιο 36 λίτρων και πλένει τα ρούχα του στους νιπτήρες του σαλονιού του τρένου.

Ο Lasse εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτόν τον περιορισμένο χώρο, πακετάροντας τέσσερα μπλουζάκια, δύο παντελόνια, ένα μαξιλάρι λαιμού και μια κουβέρτα ταξιδιού. Αλλά τα πιο σημαντικά αντικείμενα, όπως είπε, είναι ο φορητός υπολογιστής του και τα ακουστικά με εφαρμογή ακύρωσης θορύβου.

Ο Lasse προγραμματίζει το ταξίδι του μέσω μιας εφαρμογής για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να παρακολουθεί το νυχτερινό του τρένο και ότι έχει κάπου να κοιμηθεί τη νύχτα.

Ελπίζει ότι η εμπειρία του στα τρένα μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μια δουλειά.

«Η επιθυμία μου θα ήταν να δίνω ανατροφοδότηση στις εταιρείες μεταφορών, για παράδειγμα στην Deutsche Bahn ή στους κατασκευαστές τρένων, και να πληρώνομαι γι’ αυτό», είπε.

Δεν έχουν υπάρξει ακόμη σταθερές προσφορές για δουλειά, αλλά ο Lasse εξακολουθεί να ελπίζει. «Ας το δούμε», είπε.