Όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (2/5).

Το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν πέτυχε απλώς μία ακόμη ευρωπαϊκή νίκη. Επικράτησε της 4ης καλύτερης ομάδας αυτή τη στιγμή στην Premier League, μέσα στην έδρα της. Για την ακρίβεια, δεν επικράτησε απλώς. Της έριξε τέσσερα γκολ. Όχι σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ματς. Αλλά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που ήταν και ο πρώτος για τους «ερυθρόλευκους» στην ιστορία τους.

Η Άστον Βίλα είναι μία ομαδάρα. Με όλη τη σημασία της λέξης. Που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: Το UEFA Champions League! Ο Ουνάι Έμερι έχει δημιουργήσει ένα  εξαιρετικό σύνολο παικτών. Με τη διοίκηση του συλλόγου, βεβαίως, να έχει ρίξει πάρα πολλά χρήματα για να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο σήμερα η Βίλα.

Οι «χωριάτες» πέτυχαν (ουσιαστικά) τον έναν στόχο τους από το πρωτάθλημα. Βρίσκονται στην τετράδα. Ο έτερος στόχος είναι η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου μετά από πολλά χρόνια. Ο Ολυμπιακός όμως στο πρώτο ματς του «Βίλα Παρκ» νίκησε με σκορ 4-2 και τους έβαλε προσωρινό… φρένο προς τον τελικό της «Opap Arena» (29/5).

Εκτός από όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, η νίκη του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ αποτελεί ένα μίνι ποδοσφαιρικό θαύμα και για έναν ακόμη λόγο. Η Άστον Βίλα είναι μία ομάδα της οποίας η συνολική χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται στα 646 εκατομμύρια ευρώ. Έξι φορές (και βάλε) η αξία του Ολυμπιακού δηλαδή (109 εκατ.)!

Το γνωστό site «transfermarkt» ανέδειξε την πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League. Στην οποία οι 10 παίκτες είναι ποδοσφαιριστές της Άστον Βίλα! Αυτή την ομάδα νίκησε ο Ολυμπιακός! Ενώ υπάρχει και ένας παίκτης της Φιορεντίνα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση με την πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του UECL (η φωτογραφία είναι από το «transfermarkt»):