Με μια δηκτική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα καθημερινά, πλέον, τραγικά περιστατικά με συνανθρώπους μας που βρίσκουν τραγικό θάνατο περιμένοντας αβοήθητοι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παύλος Μαρινάκης: Πρώτη προτεραιότητα η ενίσχυση της δημόσιας Υγείας επανέλαβε

«Κως, Χαλκιδική, Νέα Μάκρη, Θάσος, Περιστέρι, Εύβοια, Λέσβος. Κάθε μέρα, σε όλη τη χώρα συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι δεν «δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εγκληματικών επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης της ΝΔ στη Υγεία».

Είναι ντροπή, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για ένα πολιτισμένο κράτος εν έτει 2023 να πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν έγκαιρα σε ένα νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Κως, Χαλκιδική, Νέα Μάκρη, Θάσος, Περιστέρι, Εύβοια, Λέσβος. Κάθε μέρα, σε όλη τη χώρα συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εγκληματικών επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης της ΝΔ στη Υγεία.

Είναι ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος εν έτει 2023 να πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν έγκαιρα σε ένα νοσοκομείο.

Το μόνο που έχει να κάνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις είναι να ανακοινώσει όλες τις προσλήψεις και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων που χρειάζεται άμεσα το ΕΚΑΒ. Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στις 3 θα μεταβούν στο ΕΚΑΒ ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, και η βουλευτής και γιατρός Αθηνά Λινού, με απόφαση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου.