Αδιανόητες καταστάσεις στην Εύβοια, και όχι μόνο, που η έλλειψη ασθενοφόρων έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προσπαθούν να βρουν λύσεις μόνοι τους και όπως όπως προκειμένου – αν είναι τυχεροί – να μην θρηνήσουν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.

Μετά τον θάνατο 76χρονου στο Μαντούδι, χθες Τετάρτη, στο αγροτικό αυτοκίνητο των συγγενών του που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία στο evima.gr: «Μεταφέρω ο ίδιος αυτή την ώρα πρώην παίκτη του Πανιωνίου με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής».

Μόνο δύο ασθενοφόρα στη Χαλκίδα

Όπως χαρακτηριστικά είπε είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες – λουόμενους στις παραλίες.

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν.

Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε ο Γιώργος Ψαθάς αγανακτισμένος για το συγκεκριμένο περιστατικό.