Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν μέσω Twitter Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλης Στίγκας στην προσπάθεια τους να αποδείξουν ποιος είναι περισσότερος πατριώτης.

Λίγες μάλιστα ώρες πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή,  «Ελληνική Λύση» και «Σπαρτιάτες» οι οποίοι μάχονται για τα πρωτεία στον ακροδεξιό χώρο, επιδόθηκαν σε μπαράζ αναρτήσεων περί εξεταστικών επιτροπών, με τον Κυριάκο Βελόπουλο  να επιχειρεί να εξηγεί τους λόγους που η ελάσσονα αντιπολίτευση έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εξεταστική επιτροπή.

Η αρχή έγινε από τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης που έκανε μια ανάρτηση αναφερόμενος εμμέσως στον Βασίλη Στίγκα από τους «Σπαρτιάτες» λέγοντας πως: «Πέρασαν ήδη 24 ώρες από την κατάθεση εξεταστικών επιτροπών και όλα τα κόμματα ακόμα και οι κατά δήλωσην πατριώτες δεν υπογράφουν τις εξεταστικές για Πρέσπες, Μάτι, Τέμπη, υποχρεωτικό εμβολιασμό και πρόστιμα! Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις προδόθηκε ο… Ιησούς, εδώ προδίδονται οι… Έλληνες! ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;».

Συνέχισε δε με νέο Tweet περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο η ελάσσονα αντιπολίτευση μπορεί να προκαλέσει εξεταστική επιτροπή λέγοντας ότι δεν χωρούν φθηνές δικαιολογίες.

«ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΌΣ….ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ…. ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:Κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, δόθηκε ένα δικαίωμα στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκε και το άρθρο 68, το οποίον πλέον στην παρ. 2 εδ. γ΄, αναφέρει ότι: «Η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση δέκα τουλάχιστον βουλευτών υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (120), ανεξαρτήτως πλειοψηφίας». Με λίγα λόγια, με πρόταση 10 τουλάχιστον βουλευτών, διεξάγεται συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και αυτή αποφασίζεται (μετά από συζήτηση) αν την ψηφίσουν 120 τουλάχιστον βουλευτές. Δηλαδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την μπλοκάρει η κυβερνητική πλειοψηφία, αν ψηφίσουν 120 βουλευτές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο « ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ! Το θέμα λοιπόν είναι ότι φθηνές δικαιολογίες δεν χωρούν! Κάποιοι δεν αφήνουν αυτούς που δηλώνουν πατριώτες να ψηφίσουν τις εξεταστικές επιτροπές! Αυτή είναι η αλήθεια! Ή είστε με την Ελλάδα και τη Μακεδονία ή δεν είστε κύριοι!» έγραψε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο επικεφαλής των Σπαρτιατών απαντώντας άμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον έμπορο του ανθρώπινου πόνου του υπέδειξε πως οι εξεταστικές γίνονται με διαβούλευση και συζήτηση.

Θέση στη διαμάχη πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών Χάρης Κατσιβαρδάς οποίος με δήλωσή του ανέφερε ότι «ο Κος Βελόπουλος τρέφει χίμαιρες για ένα δήθεν ηγετικό ρόλο στον ¨πατριωτικό χώρο». Ζητά εξεταστική επιτροπή για μια χρονική περίοδο, που άνηκε ο ίδιος στη ΝΔ, πριν καν ιδρύσει το κόμμα του. Επίσης ζητά εξεταστική επιτροπή για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, με την οποία ο ίδιος συμφώνησε κι υπέγραψε (Πρακτικά της Βουλής, 10-3-2020, σελ 401-402)! Επιπροσθέτως, ο χαρακτηρισμός, για την προδήλως ετεροβαρή προς τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κος Βελόπουλος είχε αναφέρει κατά τι πρόσφατο παρελθόν ως «καλή Συμφωνία» και ότι δεν ήταν δήθεν «προδοσία» επαναβαφτίστηκε μόλις εχθές Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ως «επαίσχυντη». Η υποκριτική πρωτοβουλία της σύστασης εξεταστικών επιτροπών ελήφθη αμιγώς για λόγους εντυπωσιασμού και άγρας δημοσιότητας άνευ ουσίας και σοβαρότητας. Λέμε «όχι» στην εκ του ασφαλούς πατριδοκαπηλία του κου Βελόπουλου!».

Αμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος μίλησε για ενσυνείδητα ψέματα λέγοντας ότι η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε ασόβαρους γυρολόγους των κομμάτων, απειλώντας ευθέως με προσφυγή στη δικαιοσύνη.