Μια μεγάλη δόση δράματος συνδυασμένη με το κλασικό ροκ της ύστερης περιόδου των Beatles μπορεί να δημιουργήσει μια ωραία ιστορία. Τι συνέβη μεταξύ των μελών του συγκροτήματος; Από καβγάδες μέχρι απιστία. Μια τέτοια στιγμή ήταν όταν ο Τζορτζ Χάρισον κοιμήθηκε με τη σύζυγο του Ρίνγκ Σταρ, Μορίν Στάρκι Τίγκρετ.

Μορίν και Ρίνγκο / Photo: YouTube

Οι Beatles είχαν ως επί το πλείστον αποφύγει τα δράματα που αφορούσαν γυναίκες

Πριν οι Beatles διαλυθούν, υπήρξαν παρ’ ολίγον καυγάδες μεταξύ του Τζον Λένον και του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και μια συμπλοκή μεταξύ του Τζορτζ Χάρισον και του Τζον Λένον. Μέχρι το 1969, ο Τζορτζ εγκατέλειψε το συγκρότημα κατά τη διάρκεια των προβών του Let It Be, ο Τζον δήλωσε ότι θα έφευγε οριστικά και ο Πολ έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη.

Οι σύντροφοι του συγκροτήματος είχαν στα χέρια τους αρκετό δράμα για να γεμίσουν εκατοντάδες βιβλία και οι συγγραφείς ασχολούνται από τότε φανατικά με τις ιστορίες του συγκροτήματος πέρα από τη μουσική τους.

Ωστόσο, πριν από την άφιξη της Γιόκο Όνο στη σκηνή το ’68, το συγκρότημα απέφευγε ως επί το πλείστον τα δράματα που αφορούσαν γυναίκες. Ο Τοζν ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο Σύνθια, ο Ρίνγκο είχε παντρευτεί την πρώτη του σύζυγο Μορίν, το 1965, και ο Τζορτζ είχε δεθεί με τα δεσμά του γάμου με το μοντέλο Πάτι Μπόιντ, το 1966.

Δείτε το στόρι σε βίντεο

Οικογενειακό σκηνικό

Οι σύζυγοι των τριών Beatles έγιναν φίλοι και πήγαιναν ακόμη και διακοπές μαζί. Ήταν μια αξιοσημείωτα ειρηνική, οικογενειακή κατάσταση εικοσάρηδων –μελών του πιο διάσημου συγκροτήματος του κόσμου. Αλλά αυτό άλλαξε μετά τη διάλυση των «Υπέροχων Τεσσάρων» – όταν ο Τζορτζ δημιούργησε σχέση με τη σύζυγο του Ρίνγκο.

Η σχέση του Τζορτζ Χάρισον με τη σύζυγο του Ρίνγκο, Μορίν, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70

Σε ένα βιβλίο για την εποχή, η Πάτι Μπόιντ, που ήταν παντρεμένη με τον Τζορτζ Χάρισον, περιέγραψε πώς η σχέση του ζευγαριού διαλύθηκε καθώς οι εντάσεις μεταξύ των Beatles αυξάνονταν. Η Πάτι σημείωσε πως ο Τζορτζ έγινε εξωφρενικά άπιστος εκείνη την περίοδο.

Μέχρι το 1973, ο Τζορτζ είχε χάσει τον δρόμο του και κυνήγησε τη σύζυγο του Ρίνγκο, Μορίν. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Montreal Gazette περιέγραφε διάφορες περίεργες καταστάσεις. Ξεκίνησε με τον Τζορτζ να εξομολογείται την αγάπη του για τη Μορίν μπροστά στον Ρίνγκο και τις δύο γυναίκες.

Μετά από αυτό το γεγονός, η Πάτι λέγεται ότι βρήκε τον Τζορτζ και τη Μορίν στο κρεβάτι μαζί. Ωστόσο, ο Ρίνγκ Σταρ και η Μορίν αντιμετώπιζαν προβλήματα εδώ και αρκετό καιρό.

Η Μορίν με σκούρα μαλλιά / Photo: YouTube

Μορίν με ξανθά μαλλιά. Αριστερά ο Χάρισον και δεξιά ο Σταρ / Photo: YouTube

Για όλα φταίει η «ροκενρόλα»

Αν και η Πάτι δεν επιβεβαίωσε αυτό το περιστατικό, δήλωσε στον ιστότοπο Starts at 60 ότι είχε παρατηρήσει νυχτερινές επισκέψεις από τη Μορίν – την οποία η Πάτι θεωρούσε φίλη για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας.

Η Πάτι περιέγραψε τις διανυκτερεύσεις της Μορίν στο σπίτι της και του Τζορτζ.

Η φήμη των Beatles τους ανάγκασε να περιφρουρήσουν την κοινωνική τους ζωή και οι φίλοι του συγκροτήματος και, φυσικά, οι γυναίκες τους έγιναν σαν οικογένεια. Έτσι, δεν θα ήταν παράξενο για τον έναν ή τον άλλον να εμφανιστεί αργά στο σπίτι κάποιου. Ωστόσο, η Πάτι παρατήρησε μια αλλαγή όταν η Μορίν άρχισε να διανυκτερεύει.

«Αντιλήφθηκα τη σχέση όταν εμφανιζόταν τα μεσάνυχτα και εξακολουθούσε να είναι εκεί την επόμενη μέρα¬ δήλωσε η Μπόιντ στο Starts at 60. «Πρέπει να ήμουν πολύ ηλίθια για να μην το προσέξω. Ήταν προς το τέλος του γάμου μας».

Photo: YouTube

Τέλος οικογενειακής κατάστασης 

Λίγο αργότερα, η Πάτι εγκατέλειψε τον Τζορτζ και τα έφτιαξε με τον Έρικ Κλάπτον, ο οποίος ήταν ερωτευμένος μαζί της εδώ και χρόνια. Έγραψε γι’ αυτήν το «Layla» το 1971. Παντρεύτηκαν το 1979.

Ούτε ο γάμος του Ρίνγκο και της Μορίν κράτησε πολύ περισσότερο. Μέχρι το 1975, αφού ο Ρίνγκο είχε εμπλακεί σε πολυάριθμες σχέσεις και είχε αναπτύξει πρόβλημα αλκοολισμού, οι δυο τους οριστικοποίησαν το διαζύγιό τους.

Όπως όλα δείχνουν, οι γάμοι και τα διαζύγια ήταν συνηθισμένο φαινόμενο για τα συγκροτήματα του rock ‘n’ roll τη δεκαετία του ’70. Αλλά οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι η κίνηση του Τζορτζ προς τη γυναίκα του παλιού του φίλου και συμπαίκτη του στο συγκρότημα ήταν φάουλ.