Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ και κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Η έδρα μετά την πρόταση της εισαγγελέως έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους -ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχή τους.

Μετά το τέλος της δίκης, ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης προέβη σε δηλώσεις – κόλαφος κατά των 12 κατηγορουμένων.

Αρχικά χαρακτήρισε «ευτελή» τον χειρισμό της υπερασπιστικής πλευράς να μιλάει για θανατηφόρα σωματική βλάβη καθώς σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο για ανθρωποκτονία, μιας που «είχαμε 30 χτυπήματα σε άψυχο σώμα, 27 χτυπήματα σε ένα σώμα και ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών».

«Η ψευτομαγκιά τους κράτησε 40 δευτερόλεπτα»

«Το στέρνο τους και η ψευτομαγκιά τους κράτησαν 40 δευτερόλεπτα, όταν θέλει ανδρεία να ομολογήσεις τα στόματα τους ήταν κλειστά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος αναφερόμενος στους 12 ενόχους.

«Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι θέλουν δίκαιη δίκη λες και δικάζονται στο Ιράν και θα τους πετροβολούσαν. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, κανείς δεν είδε τίποτα, όλα δήθεν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αποδεικτικό υλικό προς το όφελος τους. Το δικαστήριο ήρθε σε θέση να πρέπει να κρίνει ποιος από τους 12 εγκληματίες επέφεραν τα χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του» τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του.

Τα ελαφρυντικά

Μιλώντας για τα ελαφρυντικά που ζητούν οι δικηγόροι των 12 κατηγορουμένων είπε:

«Άκουσα ότι κάνουν λόγο για τους κατηγορούμενους ότι σπουδάζουν και θα πρέπει να έχουν ελαφρυντικά, κι ότι οι φυλακές που θα ζήσουν για πολλά χρόνια είναι αποθήκες ψυχών. Μπορεί κανείς να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιος να ζει σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και κάποιον που ζει δύο μέτρα κάτω από το χώμα;».

Τέλος δήλωσε ότι η οικογένεια του Άλκη ότι η οικογένεια του Άλκη αισθάνεται «τεράστια ηθική ικανοποίηση».

Αναλυτικά ο κάθε ένας από τους 12 κατηγορούμενους κρίθηκε ένοχος ως εξής:

 • Ο 1ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις απόπειρες ανθρωποκτονίας των ΑΒ και ΔΚ με ενδεχόμενο δόλο, για συμπλοκή, για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, για οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 2ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 3ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 4ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 5ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 6ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή και οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 7ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 8ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμπλοκή. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 9ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 10ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 11ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 12ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ένταση σημειώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Άρη, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά εναντίον συγγενών των κατηγορουμένων.

Στο άκουσμα της ομόφωνης καταδίκης των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου, συγγενείς και φίλοι του Άλκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν συνθήματα.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου.