Νέες πληροφορίες για την δολοφονία που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην Γαλλία φέρνει στο φως ο 14χρονος συνοδηγός του 17χρονου Ναέλ, που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Το 14χρονο αγόρι που βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος που οδηγούσε ο Ναέλ, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δίνει τη δική του εκδοχή σε γραπτό κείμενο που εστάλη στη Le Parisien.

Ο 14χρονος ανέφερε ότι  ο Ναέλ αρνήθηκε να σταματήσει όταν του το ζητούν οι δύο αστυνομικοί με τις μοτοσικλέτες. Κατάφεραν όμως να τον σταματήσουν όταν «κόλλησαν» στην κίνηση.

«Είναι τρελός, πυροβόλησε»

Όταν τελικά τον σταμάτησαν, οι αστυνομικοί σημάδευαν τον 17χρονο με όπλα. Ο 17χρονος φέρεται να δέχτηκε «περίπου τρία» πυρά και προσπάθησε να «προστατέψει το κεφάλι του».

Ένας από τους αστυνομικούς μάλιστα φαίνεται να είχε απειλήσει ότι θα πυροβολήσει και τότε ο Ναέλ όντας σε πανικό έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

«Το αυτοκίνητο προχωρούσε μόνο του. Ήταν αυτόματο. Και ο αστυνομικός είπε στον συνάδελφό του να πυροβολήσει κι εκείνος έτσι και έκανε».

Σύμφωνα με τον Άνταμ, αφού πυροβολήθηκε στο στήθος, ο Ναέλ αναφώνησε: «Είναι τρελός, πυροβόλησε». Ξαφνικά το αυτοκίνητο συγκρούστηκε αλλά το Ναέλ δεν κουνιόταν.

Κάποια στιγμή κατάφερε να βγάλει την ζώνη ασφαλείας και να βγει από το όχημα.

Ο 14χρονος ισχυρίζεται στο κείμενό του ότι ο Ναέλ «σήκωσε τα χέρια του» για να τους πει να μην τον πυροβολήσουν: «Βρέθηκα στο έδαφος. Είπα (στον αστυνομικό) ότι δεν είχα κάνει τίποτα και μου είπε, «Κλείσε το γ****νο«. Και μου πέρασε χειροπέδες».

Ο 14χρονος έβλεπε τον φίλο του να κείτεται στο έδαφος αναίσθητος και να δέχεται ΚΑΡΠΑ.  Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός που δεν πυροβόλησε θα έλεγε στον συνάδελφό του ότι «δεν έπρεπε να πυροβολήσει, γιατί πήγαιναν να κάνουν φράγμα παραπέρα» και πρόσθεσε ότι «ο Ναέλ ήταν νεκρός».