Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το πρωί σε εργοστάσιο με πρώτες ύλες για παρασκευή χρωμάτων και βερνικιών, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η μία πτέρυγα του εργοστασίου, έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ το έργο της κατάσβεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ της περιοχής.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε εργοστάσιο που έχει χημικά-πρώτες ύλες για παρασκευή χρωμάτων.

Τη χαρακτήρισε ως δύσκολη λόγω της φύσης των εν λόγω χημικών και παράλληλα τόνισε πως έχει περιοριστεί στον χώρο του εργοστασίου και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για κτήρια που βρίσκονται γύρω από τις φλεγόμενες εγκαταστάσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ  τόνισε ότι το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί σε μια πτέρυγα του εργοστασίου και αναμένεται πολύ σύντομα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Πάντως η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, προκειμένου να μην εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Είπε ακόμα ότι γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο.